Belediye başkanına hizmet etmek

Biliyorsunuz, Cumartesi Yazıları’nda ülkenin geçici aktüel gündeminden bir parça uzaklaşıp aktüalitesi hiç geçmeyen problemlerimizi tartışmaya çalışıyoruz. “Ülke yangın yeri, adamın gündemine bak” sataşmalarına kulak asmadan…

Çünkü bu konular bihakkın gündem konusu olamadığı için gazete sayfalarında tartışılması beklenen meseleler(in çoğu) çıkıyor karşımıza. Zaten Karar yazarlarının ayırt edici özelliği bu. Gündemin köpüğüyle uğraşmaktan, gündelik polemiklerin üstünde sörf yapmaktan ziyade karşımızdaki problemlerin derin boyutuna işaret etmek. Bu sebeple ben “Cumartesi Yazıları”nı zevkle ve biraz da sorumluluk duygusuyla yazıyorum.

Diğer yandan, siyasi gündemi tek geçerli ve meşru gündem saymak ve gazeteciliği siyasetin -tabiri caizse- kuyruğuna iliştirilmiş bir uğraş olarak sınırlamak son derece yanlış olur. Türkiye’de gazeteciliğin başlangıcında da bu anlayış yoktu. Hükümet icraatını halka duyurmak amacıyla yayın yapan “resmî” Takvim-i Vekayi ve “yarı resmî” Ceride-i Havadis gazetelerini saymazsak, ilk bağımsız gazetemiz olan Şinasi ve Agah Efendi’nin çıkardığı Tercüman-ı Ahval’de -ve bilahare bu çizgiyi sürdürecek diğer mevkutelerde- yalnızca zabıta meselelerinden şikayetle veya belediye hizmetlerinin eleştirisiyle yetinilmiyordu.

Ekonomi yönetiminde, eğitim sisteminde, dış politika alanında hatta politik düzen konusunda eleştiriler ve öneriler dile getiriliyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP’ye verilmiş oy ‘CHP oyu’ mu 18 Nisan 2024 | 768 Okunma ‘İsrail ticareti’ turnusol kâğıdı 13 Nisan 2024 | 399 Okunma Mağdur olan yine iktidar! 11 Nisan 2024 | 358 Okunma Seçimden önce yaka paça, seçimden sonra tekme tokat 09 Nisan 2024 | 525 Okunma AK Parti’nin 22 yılında en büyük kazancımız 06 Nisan 2024 | 659 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar