‘Bazı’ AK Partililer bana yine kızıyor

İktidar partisinin resmî sözcülerinin uygulanmakta olan politikaları her ne olursa olsun savunmaları bir yere kadar normal. Aksi halde orada olmamaları gerekirdi. Ama bir de gayri resmi sözcüleri var Ak Partinin...

Onlar da hükümet ne yaparsa yapsın, hangi yaklaşımı benimserse benimsesin -ve farklı dönemlerde benimsenen farklı yaklaşımlar birbiriyle ne kadar çelişirse çelişsin- her halükârda savunma mevziinde yer alıyorlar.

Bu zümre öyle üç beş kişiden oluşan ve profesyonel amaçlarla parti yönetimiyle ilişki içinde olan malum gruplardan ibaret değil. Bu zümrenin asıl büyük gövdesini -kendi değerlerinin ve hatta varoluşlarının temsilcisi olarak gördükleri- AK Parti ve Erdoğan ne yaparsa yapsın ne söylerse söylesin destek veren kitle oluşturuyor. İktidar partisinin en büyük gücü de bu kitlenin bu seviyedeki sadakati zaten. Ancak bu kalabalık zümrenin AK Parti seçmen tabanının bütünü olmadığını da unutmamak lazım. Geniş tabanın destek ve oy verme tercihleri nispeten daha rasyonel gerekçelere dayanıyor.

Dolayısıyla bugün İstanbul seçimlerinde ortaya çıkan krizi AK Partinin “geniş tabanının” nasıl değerlendirdiğine iyi bakmak lazım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Gözümüzün önünde yapmayın şu anayasayı 20 Nisan 2024 | 235 Okunma CHP’ye verilmiş oy ‘CHP oyu’ mu 18 Nisan 2024 | 771 Okunma ‘İsrail ticareti’ turnusol kâğıdı 13 Nisan 2024 | 400 Okunma Mağdur olan yine iktidar! 11 Nisan 2024 | 359 Okunma Seçimden önce yaka paça, seçimden sonra tekme tokat 09 Nisan 2024 | 525 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar