Bardağı taşıran damla bu belki

Bilim ve Sanat Vakfı 1986 yılında muhafazakâr/dindar kesime mensup bir grup aydın tarafından kuruldu; kısa zaman içinde yine çoğunlukla bu kesime mensup akademisyenlerin ve sanatçıların özellikle gençlerle buluştuğu ve yeni nesilden birçok bilim insanını yetiştiren entelektüel bir mahfile dönüştü.

Vakfın yayınlarında sosyoloji, tarih, edebiyat, iktisat, siyaset bilimi gibi sosyal bilim alanlarında her biri yüzlerce atıf alan makaleler çıktı. Burada seminerler veren, konferanslara katılan hocaların veya buradan yetişen akademisyenlerin adını saymaya sayfalar yetmez. Ama Bilim Sanat Vakfı’nın çalışmalarının ortaya çıkardığı değer sayıya değil niteliğe dayanıyor. Zaten Şehir Üniversitesi de bu birikimin tabii bir neticesi olarak doğmuştu. Bu bakımdan vakıf ve üniversite, kurucularının içinden çıktığı muhafazakâr/dindar kesimin iftihar nesnesi olageldi. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rus devlet aklı orada, Türk devlet aklı nerede? 25 Nisan 2024 | 613 Okunma Gözümüzün önünde yapmayın şu anayasayı 20 Nisan 2024 | 235 Okunma CHP’ye verilmiş oy ‘CHP oyu’ mu 18 Nisan 2024 | 771 Okunma ‘İsrail ticareti’ turnusol kâğıdı 13 Nisan 2024 | 400 Okunma Mağdur olan yine iktidar! 11 Nisan 2024 | 359 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar