Atatürk meselesi

Türkiye dışarıdan bakıldığında çok dinamik, hemen her şeyin sürekli değişmekte olduğu bir ülke gibi görünüyor belki ama gerçek bu değil. Bir türlü çözülemeyen...

Türkiye dışarıdan bakıldığında çok dinamik, hemen her şeyin sürekli değişmekte olduğu bir ülke gibi görünüyor belki ama gerçek bu değil. Bir türlü çözülemeyen bazı sosyo-kültürel problemler yüzünden boyuna aynı tartışmaların yaşandığı bir ülke burası maalesef.

Keza, hareketli ve değişken gündem yüzünden gazete yazarlarının işinin kolay olduğunu düşünenler de hata ediyorlar. Çünkü gündem sürekli değişiyor ama bir devridaim düzeni içinde hep aynı konular yeniden yeniden çıkıyor karşımıza. Dolayısıyla bazen söylenecek yeni bir söz kalmıyor. En azından gündemin köpüğüyle değil özüyle ilgilenenler için durum böyle.

Belirli aralıklarla gündeme gelen konularımızdan biri de “Atatürk meselesi”. Türk toplumunun yaşadığı kültürel yarılma yüzünden bu konu da ifrat ve tefrit arasında gidip gelen bir salıncakta tartışılıyor. Biz de bir o yana bir bu yana dönerek tartışan tarafları sağduyuya, ölçüye ve saygıya davet etmek için -çoğunlukla beyhude- bir gayret içine giriyoruz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rus devlet aklı orada, Türk devlet aklı nerede? 25 Nisan 2024 | 682 Okunma Gözümüzün önünde yapmayın şu anayasayı 20 Nisan 2024 | 235 Okunma CHP’ye verilmiş oy ‘CHP oyu’ mu 18 Nisan 2024 | 772 Okunma ‘İsrail ticareti’ turnusol kâğıdı 13 Nisan 2024 | 400 Okunma Mağdur olan yine iktidar! 11 Nisan 2024 | 359 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar