AK Parti’nin ‘değişim’le kavgası

Son güne kadar “İstanbul seçimi tekrarlanacak mı” diye soranlara “ne hukuk ne de akıl ve mantık böyle bir şeye izin veriyor” cevabını verdim...

Hukukun izin vermemesinden kastım, itiraza konu olan hususlarda yasa, mevzuat ve yerleşik içtihatlar itibarıyla YSK’nin bu yönde bir karar almasının mümkün olmaması. 

İşin siyasi boyutuna baktığınızda ise seçim sonuçlarını toplumun beklentilerini ölçmek ve bu anlamda eksikliklerin giderilmesi ve yenilenmek için bir fırsat olarak görmesi gereken AK Parti’nin bunun yerine yapılan seçimin yok sayılmasını talep etmesi çıkar yol değil. Dahası, İstanbul’da seçimin yeniden yapılması durumunda yeniden bir mağlubiyetin ortaya çıkma ihtimali doğrudan iktidarın siyasi meşruiyeti açısından göze alınamayacak bir risk. 

Ne var ki Erdoğan’ın son iki gündür yaptığı açıklamalara bakılırsa bu riskin göze alındığı ve yeniden seçim için düğmeye basılmış olduğu görülüyor. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En hakiki mürşit ‘parti hakikati’ 28 Mart 2024 | 182 Okunma ‘Cumhurbaşkanımızın talimatıyla’ hakikati haykırıyoruz 26 Mart 2024 | 570 Okunma Satmamak elinde değil mi? 23 Mart 2024 | 213 Okunma ‘İktidar Müslümanlığı’: Önce hükümetimizin selameti 19 Mart 2024 | 701 Okunma ‘Hükümet Müslümanlığı’ Gazze’ye karşı 16 Mart 2024 | 452 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar