31 Mart’ı geride bırakmadan olmaz

31 Mart’taki yerel seçimin sonuçları iktidar cephesinde iki tür tepkiye yol açtı.

İlki, “seçmenin mesajını okuyup kendimize çekidüzen verelim” diyen, Cumhurbaşkanı ve AK Parti lideri Erdoğan’ın da ilk günlerde “Başkanlığı CHP almış olsa da İstanbul ve Ankara belediyelerinde meclis çoğunluğu bizde, her istediklerini yapamazlar” şeklindeki açıklamalarıyla benimsemiş göründüğü rasyonel tutum. İkincisi ise bazı “çok ciddi riskleri” de göze almayı gerektiren seçim sonucunu kabul etmeme tavrı.

Gördük ki süreç içinde bu ikinci tavır giderek diğerini geri bıraktı. Sandıkta yolsuzluk yapıldığını ileri sürerek önce oyların yeniden sayılmasını, sonra bundan bir sonuç çıkmayınca seçimin yeniden yapılmasını isteyen taraf öne çıktı. Erdoğan’ın da sonradan ağırlığını bu görüşten yana koymasıyla malum tartışma iyice uzadı.

Ne var ki İstanbul’da seçimi kazanan İmamoğlu’na mazbata verilmemesinin yolları aranırken CHP’li başkanın meşruiyeti tahkim edildi, toplumdaki desteği yükseldi. Buna rağmen hâlâ seçimin yenilenmesine yönelik çabalar sürdürülüyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Gözümüzün önünde yapmayın şu anayasayı 20 Nisan 2024 | 235 Okunma CHP’ye verilmiş oy ‘CHP oyu’ mu 18 Nisan 2024 | 771 Okunma ‘İsrail ticareti’ turnusol kâğıdı 13 Nisan 2024 | 400 Okunma Mağdur olan yine iktidar! 11 Nisan 2024 | 359 Okunma Seçimden önce yaka paça, seçimden sonra tekme tokat 09 Nisan 2024 | 525 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar