Seçim kararına dair 

1  Cuma günü Sayın Cumhurbaşkanı Kandilli Rasathanesi’nin kuruluşunun 150. Yılını anma toplantısında; “kendi gündemimizde olmamasına rağmen yapılan çağrıya icabetle…” erken...

Cuma günü Sayın Cumhurbaşkanı Kandilli Rasathanesi’nin kuruluşunun 150. Yılını anma toplantısında; “kendi gündemimizde olmamasına rağmen yapılan çağrıya icabetle…” erken seçim kararı aldıklarını söyledi. 

Bu beyanda da sarahatle ortaya koyulduğu biçimiyle anlaşılan odur ki; Sayın Bahçeli partisinin grup toplantısında erken seçimi Türkiye’nin gündemine getirmesi ve tarih vererek somutlaştırması, Ak Parti ile önceden bir istişare sürecinden geçilmeden yapılmıştır. 

Aynı konuşmada Sayın Cumhurbaşkanı; “Bölgemizde Suriye ve Irak merkezli bir yeniden tanzim projesinin hayata geçirilmesine çalışıldığı anlaşılıyor (…) Bu projenin ülkemizle ilgili ayakları bulunduğu açık” tespitinde bulunduktan sonra; “24 Haziran seçim yapma kararını bir çeşit depreme hazırlık faaliyeti olarak görüyorum…” dedi. 

Son beyanı, yani ‘depreme hazırlık’ ifadesini, programın Deprem

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Üç günlük hikâye 28 Mayıs 2023 | 115 Okunma Bu tepe o tepe mi? 26 Mayıs 2023 | 95 Okunma Allah kimseyi ‘Kimliksiz' kılmasın 21 Mayıs 2023 | 198 Okunma Yolu açık… Gözü aydın… 19 Mayıs 2023 | 145 Okunma “Sakın açmayın” 12 Mayıs 2023 | 314 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar