“Şiddet, dehşet ve vahşet Ana Haberleri!.” Ya da “Çocukları korumayan RTÜK!..”

Bu ülkede, her uygar ülkede olduğu gibi televizyon yayınlarını kontrol eden bir kurum var.. Ve de bu kurumun, yayınları düzenleme adına çıkardığı yönetmelikler.. Ama hemen her şeyimizde olduğu gibi...

Bu ülkede, her uygar ülkede olduğu gibi televizyon yayınlarını kontrol eden bir kurum var.. Ve de bu kurumun, yayınları düzenleme adına çıkardığı yönetmelikler..
Ama hemen her şeyimizde olduğu gibi, işler yönetmelikleri çıkarmakla biter. Uygulamayla kimseler ilgilenmez.
Türkiye, dağ başıdır.
Türkiye'de "Ferman padişahın, dağlar bizimdir" kuralları geçer..
Dün bunların en rezilini yazdım..
Trafik!.
Onca yasa, kurala rağmen, yolların nasıl başı boş, nasıl denetimsiz bırakıldığını, kuralların, kendilerini "Uyanık" sanan insanlık dışı aşşağılık mahluklar tarafından nasıl pervasız ihlal edildiğini ve devletin buna hem de yıllardır nasıl bir uyuşukluk içinde seyirci kaldığını anlattım.
Bugün ikinci yaygın örnekten söz edeceğim..
Televizyon yayınları.. Güya kurallı..
Güya denetimli..
Buyrun..
Önceki gece gene Kanal D Ana Haber Bülteni'ni açtım.. Bu bültendeki açık ve net kural ihlallerini yazmıştım. Hatta Televizyon Yayınlarından Sorumlu Devlet Bakanı Numan Kurtulmuş'un da dikkatini çekmiştim, RTÜK adlı uyuşuk kuruldan hiç umudum olmadığı için.. "Kanal D'yi seçmem, Ahmet Hakan dostumu izlemek için..
Bakalım bu yeni ve iddialı.. Neler yapıyor görmek istedim. Yoksa adım gibi biliyorum, ötekiler de hemen hemen ayni" diyerek.
Gene Kanal D'yi açma sebebim, zerre umudum olmamakla beraber "Bakalım kendilerine biraz çeki düzen vermişler mi" ona bakmak içindi.
Tam tersi bir bülten çıktı karşıma..
Ahmet Hakan izinde olmalı. Tanımadığım biri sunuyor.
Başında bir akıllı işaret var.. Köşeme koydum bu işaretleri. En baştaki "Genel İzleyici Kitlesi İçindir" diye yazanı.. Başka hiçbir işaret, uyarı yok..
Bu "Bütün aile bir arada izleyebilirsiniz.
İçerikte, her yaşta çocuklarınız için olumsuz etki yapacak hiçbir şey yok" anlamına geliyor.
Olsa "Şiddet" veya "Olumsuz örnek oluşturabilecek davranışlar" işaretlerinden biri konur, yanına da bir yaş sınırlaması işareti eklenirdi. Hiçbiri yok.. Demek tam bir "Aile İzleme Programı" başlıyor. Hem de Prime Time, dediğimiz aile izleme saatinde..
Yani 3 yaşındaki çocuklar dahil herkes ekran başındayken..
Ve program başladı..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 274 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 357 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 257 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar