Paris, Pompidou!. Sydney, Opera!.. İstanbul, AKM!..

Dünyanın en ünlü Kültür Merkezleri'nin hemen hemen hepsine gittim.. Hatta New York'un ünlü Lincoln Center'in bir konser galasının programının kapağında adım bile çıktı."Sunan Hıncal Uluç" diye.....

Dünyanın en ünlü Kültür Merkezleri'nin hemen hemen hepsine gittim.. Hatta New York'un ünlü Lincoln Center'in bir konser galasının programının kapağında adım bile çıktı."Sunan Hıncal Uluç" diye..
Modern Folk Üçlüsü olarak davet edilmiştik.
Hepsinin içinde ikisinin yeri ayrıdır bende.. Biri Paris Pompidou Center.. Öteki Sydney Opera binası..
Neden ayrıdır bu ikisi..
Pompidou Kültür Merkezi her gün 24 saat açık, harika bir kurumdur.
1977'de açıldığında dünyada olay olmuştu. Çok modern mimarisi ve olağanüstü işlevi ile.. Binanın bağırsakları diyebileceğimiz boruları saklamayan, tersine dışına döşeyen bu mimariyi pek sevdiğimi söyleyemem..
Kuzen Ahmet (Kışlalı.. Nurlar içinde yatsın) o zaman Paris'te yaşıyordu.
Beni götürdü.. Mimarisini sevmediğim binanın cıvıl cıvıl haline bayıldım.. Dünya gençlerinin buluşma yeriydi adeta.. İçinde hemen her şey vardı.. Ana yapı müzeydi. Yan tesisler aklınıza ne gelirse.. Müthiş bir kütüphane ve çalışma alanı..
Restoranlar, kafeler.. Küçük çapta konser, sinema salonları.. Eğlen, dinlen, çalış, gez..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 276 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 605 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 358 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 258 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar