Cüneyt aslında Galatasaray’ı kurtardı. Ötesi eyyam!..

Galatasaray camiası, başta yönetimi, sosyal medya azgınlarını da arkalarına alarak Cüneyt Çakır'ı linç ettiler.. Başkan ve yardımcısı güya hakem hakkında konuşmadılar ama söylemek...

Galatasaray camiası, başta yönetimi, sosyal medya azgınlarını da arkalarına alarak Cüneyt Çakır'ı linç ettiler.. Başkan ve yardımcısı güya hakem hakkında konuşmadılar ama söylemek istediklerini hem de canlı yayında yönetim kurulu üyesi Ural Aküzüm, hem de ne sözcüklerle, ne cümleler kurarak fazlası ile açıkladı..
Galatasaray camiasına kesinlikle katılmıyorum. Cüneyt Çakır Galatasaray'ı katletmedi, tersine kurtardı. Hatta, bu defa Ali Sami Yen'de gelecek tarihi bir hezimetten kurtardı, belki de.
Janssen'in attığı buz gibi golü iptal etmese, Denayer'in o kasap tekmesine sarı değil de, hak ettiği kırmızıyı çıkarabilse Galatasaray daha ilk yarının yarısında 10 kişi kalır ve 1-0 yenik duruma düşerdi.. Sonrasını düşünün. Hele de İgor'un o saçma sapan taktiğini ve sahada gezenleri bile görmediği sözde yönetimini düşünün de..
Galatasaray'ı resmen alenen kurtaran Cüneyt, ötesinde eyyama girişti ve takdir haklarını Fener lehine kullanıp, yanlışı yanlışla düzeltmeye, dengeyi kurmaya çalıştı. Yani en iyi bildiği ve sadece Türkiye maçlarında uyguladığı "Eyyam"a daldı.
Nasıl mı?. Mesela.. Arka arkaya hem de üç sarı kartlık faul yapan Ozan'a bir tekini bile göstermedi, benzerlerine Galatasaray aleyhine anında kart çıkarırken.. Ozan da ilk yarı bitmeden atılmalıydı oysa.. Uzatmaya gerek yok.. Üç gündür herkes Cüneyt'i ve bu pozisyonları tartışıyor zaten..
Ben maç sonucuna etki eden iki tanesi konusunda fikrimi söyleyeceğim..
Belhanda'nın kırmızısı ve Hasan Ali'nin penaltı pozisyonu..
Bu ülkenin 1 numaralı hakem yorumcusu Erman Hocamı aSpor'da dikkatle izledim. İzlemek için de, programı uzatmak için ayni özet görüntüleri kırk defa yayınlayan, araya gereksiz sorular sokarak, konunun herkesin beklediği bu iki pozisyona gelmesini engelleyen sevgili müdürüm Serkan'a selamlar yollayarak gece yarılarına kadar sabrettim.
Şimdi söylüyorum.
Erman hocam "Penaltı var. Kırmızı kart yok" dedi.. Uzun uzun izah ederek.. Hem görüntüleri tekrar tekrar göstererek, hem de ayakta canlandırma yaparak, dediklerini kanıtlama yollarını kullandı.
Tüm bunları izleyerek söylüyorum, fikrimi..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 274 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 357 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 257 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar