Fırat Kalkanı’nın riskleri

HİLÂL KAPLANFırat Kalkanı’nın riskleri paylaştweetlepaylaşAAiletişimSMS Gönder:HKA yazboşluk bırakmesajını yaz4122'ye gönderÜcret: 1,60TL'dirMüşteri Hizmetleri:444 88 81YazdırYazara E-posta...

HİLÂL KAPLAN
Fırat Kalkanı’nın riskleri

paylaş
tweetle
paylaş
AA
iletişim
SMS Gönder:
HKA yaz
boşluk bırak
mesajını yaz
4122'ye gönder
Ücret: 1,60TL'dir
Müşteri Hizmetleri:
444 88 81
Yazdır
Yazara E-posta Gönder
Yükleniyor...
Türk Silahlı Kuvvetleri Özel Kuvvetleri'nin desteği ile hareket eden Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) unsurlarının bir hafta içinde 36 köyü DAEŞ'ten temizlemesi, yüze yakın DAEŞ militanının öldürülmesi, sahadaki tek başarılı mücadele gücü olarak yansıtılan 'YPG miti'ni yıkan bir neticedir. Demek ki doğru lojistik destek ve hava koruması sağlandığında, ÖSO unsurları da en az YPG kadar sonuç alıcı hareket edebiliyormuş demektir.
Hârekâtın şimdiye kadarki başarısı sadece bu da değil. DAEŞ'ten temizlenmiş bir sınır hattının yanı sıra, Türkiye'nin DAEŞ'le mücadele etmediği şayialarına da darbe vurulmuş oldu.Türkiye'nin 'esnek' sınır politikalarını suçlayan 'uzman'ların elinden bir elma şekerleri daha alındı.
Ancak Türkiye sahadaki gücünü kanıtladıkça homurdanmalar ve müdahaleler de artabilir. Nitekim koalisyon uçakları, TSK ve ÖSO, Al Kulliyah'ta DAEŞ'le çatışırken, bölgede uçaklar olmasına ve Türk tarafı çağrı yapmasına rağmen karşılık vermemiş.
Türkiye kendi uçaklarıyla desteğe gelmiş. Buna ek olarak, ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, TSK ile YPG'yi eşitleyen açıklamalarda bulundu. Bu yüzden ABD Büyükelçisi John Bass, Dışişleri Bakanlığı'na çağrılıp uyarıldı ve ardından Dışişleri Bakanlığı şu yanıtı verdi:
"Müttefikimiz ABD'nin, Menbiç şehir merkezine yönelik haziranda başlayan ve şehrin DAEŞ'ten arındırılması suretiyle tamamlanan operasyon öncesinde tarafımıza ilettiği, herhangi bir PYD/YPG unsurunun operasyonun ardından Fırat Nehri'nin batısında kalmayacağı yolundaki taahhüdünün bir an önce gerçekleşmesini bekliyoruz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Nakba 17 Mayıs 2024 | 221 Okunma Uluslararası Aile Sempozyumu 15 Mayıs 2024 | 108 Okunma İnsanımızı nasıl koruyacağız? 14 Mayıs 2024 | 185 Okunma Euroriyakârlar 13 Mayıs 2024 | 138 Okunma Batı cephesinde yeni bir şey var 10 Mayıs 2024 | 225 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar