Dünya bir kez daha 5’ten büyük

Diplomasi dünyası için yine yılın o vakti geldi. Dünyanın dört bir yanından devlet başkanları, Birleşmiş Milletler 78. Genel Kurul Toplantısı için bir kez daha New York'ta. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu...

Diplomasi dünyası için yine yılın o vakti geldi. Dünyanın dört bir yanından devlet başkanları, Birleşmiş Milletler 78. Genel Kurul Toplantısı için bir kez daha New York'ta.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu liderler arasında ayrı bir yere sahip. Çünkü çok uzun süredir, aralıksız olarak Genel Kurul toplantısına katılan nadir liderlerden.
New York'taki bu toplantıya kimler geldi, kimler geçti... Son 20 yılda dünya ne krizler, savaşlar atlattı. Ancak Erdoğan, her yıl olduğu gibi bu yıl da bir istikrar sembolü olarak yine dünya liderleri arasında yerini aldı. Sadece birkaç ay önce seçim zaferi kazanmış ve yine Türk milletinin teveccühüne mazhar olan Erdoğan'ın diğer dünya liderleriyle temaslarına bu zaferin olumlu katkısı olacaktır.
Bu yıl ben de yine bu tarihi toplantıyı takip etmek için Erdoğan'la New York'a gitme fırsatını yakalayanlardanım. Erdoğan'ın 5 günlük yoğun mesaisine tanıklık edeceğiz. Öncelikle altını çizmek gerek: Erdoğan burada çok coşkulu bir vatandaş kitlesi tarafından karşılandı. ABD'nin farklı kentlerinde yaşayan, Erdoğan ve Türk heyetini karşılamak için New York'taki Türkevi'ne gelen vatandaşların coşkusu görmeye değerdi.
Cezayir ve Polonya...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ölümlere sebep olan biri var 01 Mayıs 2024 | 116 Okunma Taksim’e değil Gayrettepe’ye bak 30 Nisan 2024 | 1.509 Okunma Bir imha kampı olarak Gazze 26 Nisan 2024 | 1.330 Okunma Alman Cumhurbaşkanı teftişte... 24 Nisan 2024 | 606 Okunma Kritik Irak ziyareti 23 Nisan 2024 | 1.269 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar