Türkiye’nin duruşu asla unutulmayacak

Tevekkül Karman, Arap dünyasında Nobel Barış Ödülü'nü alan ilk kadın. Aslen Yemenli olan fakat hissettiği gönül bağından ötürü Türkiye vatandaşlığına da geçen...

Tevekkül Karman, Arap dünyasında Nobel Barış Ödülü'nü alan ilk kadın. Aslen Yemenli olan fakat hissettiği gönül bağından ötürü Türkiye vatandaşlığına da geçen, uluslararası sivil toplum çalışmaları yöneten ünlü gazeteci-aktivist ile hem bölgedeki sorunlar hem de Türkiye'nin dünyadaki rolü üzerine konuştuk. İşte söyledikleri:

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Yemen'i istikrarsızlaştırdığını belirttiniz.
BAE'nin Yemen'deki rolünü nasıl değerlendiriyorsunuz?

Yemen'de BAE tarafından atılan her adım BAE'nin çıkarlarına aykırı. Abu Dabi Yemen'de silahlı gruplar kurdu ve bu gruplar ne Yemen'in milli ordusuna bağlı ne de meşru hükümetin emirlerini takip ediyor.

Abu Dabi, limanları ve havaalanlarını kontrol ediyor ve buraları Yemen'in meşru hükümetine teslim etmeyi reddediyor.

Abu Dabi, Yemen'deki ihtiraslarına karşı çıkan Yemenli vatandaşlara karşı her türlü işkencenin uygulandığı gizli hapishaneler kurdu. Abu Dabi, meşru cumhurbaşkanının geçici başkent Aden'e dönmesini engelliyor ve cumhurbaşkanına uygun olmayan bir biçimde muamele ediyor.

Maalesef BAE, Husilerin darbesinin ve devam eden savaşın sebep olduğu ülkedeki zayıflığı kendi amaçlarına ulaşmak için kullandı. Fakat tüm bunlara karşı Yemen muzaffer olacak çünkü kökleri sıkıca geçmişte olan bir millet, BAE ise karşılaşması muhtemel zorluklarla baş edemeyecek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ölümlere sebep olan biri var 01 Mayıs 2024 | 112 Okunma Taksim’e değil Gayrettepe’ye bak 30 Nisan 2024 | 1.509 Okunma Bir imha kampı olarak Gazze 26 Nisan 2024 | 1.330 Okunma Alman Cumhurbaşkanı teftişte... 24 Nisan 2024 | 606 Okunma Kritik Irak ziyareti 23 Nisan 2024 | 1.269 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar