CHP’de ‘5’li çete’ tartışması

31 Mart 2024 Yerel Seçimleri yaklaşırken CHP Büyükşehir için belirlenen aday Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay oldu. Tugay’ın adaylığına birçok isimden tepki geldi.Eski CHP Medya, Planlama ve Sosyal...

31 Mart 2024 Yerel Seçimleri yaklaşırken CHP Büyükşehir için belirlenen aday Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay oldu. Tugay’ın adaylığına birçok isimden tepki geldi.

Eski CHP Medya, Planlama ve Sosyal Medya Politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla İzmir için '5'li çete' iddiasına dikkat çekti.

"Tunç Soyer, eşi benzeri görülmemiş bir biçimde harcanmak üzeredir" diyen Erdem, "Şu an, İzmir’i yüzde 100 kazanacak bir isim olan Tunç Soyer, şu dakikalarda Mehmet Cengiz’in adamına değiştirilmektedir. Sebebi Kılıçdaroğlu’nu kurultayda desteklemiş olmasıdır. Cemil Tugay aday yapıldığı an; Mehmet Cengiz ile ilişkilerini açık seçil ortaya koyan tüm belgeleri paylaşacağım" ifadelerine yer verdi.

Cengiz Holding’in kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Mehmet Cengiz’in partiye aday dayattığını ifade eden Erdem, Tugay İzmir adayı yapıldığı takdirde Cengiz ile ilişkilerini ortaya koyan belgeler paylaşacağını söyledi. Tunç Soyer’in aday gösterilmeme gerekçesinin “Kurultay’da Kılıçdaroğlu’nu desteklemesi” olduğunu ifade etti.

Eren Erdem, Tugay’ın CHP’nin “beşli çete” olarak nitelendirdiği büyük inşaat firmalarından birinin sahibi olan Mehmet Cengiz’e ihalesiz iş vermeye ve arazi satmaya çalıştığını öne sürdü.

Erdem, “Bu kişi, 5’li çetenin karşısında duran Tunç Soyer gibileri karşısında nasıl aday olmaktadır?” dedi. Karşıyaka’nın İzmir’in en borçlu belediyesi olduğunu söyleyen Erdem, belediyenin arazisini Mehmet Cengiz’e “peşkeş” çekeceğini ama Genel Merkezin buna engel olduğunu iddia etti. Erdem, ayrıca Tugay’ın daha önce Kılıçdaroğlu destekçisi iken Genel Merkezin, Mehmet Cengiz’le olan bu ilişkisinden dolayı kendisini uyardığını ve bu sebeple Özgür Özel’in safına geçtiğini öne sürdü.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Gladyo Kraliçesi’ tarih oldu! (2) Akşener’in karakutusu 22 Nisan 2024 | 1.382 Okunma ‘Gladyo Kraliçesi’ tarih oldu (1) 21 Nisan 2024 | 903 Okunma Mihri Belli 30 Mart 2024 | 326 Okunma 68’in ilk şehidi 24 Mart 2024 | 313 Okunma Bir Türk Jakobeni: Talat Paşa 23 Mart 2024 | 1.346 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar