Bir kumpas davası: 28 Şubat

Eski Ankara Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili, şimdi FETÖ tutuklusu. Bilgili tarafından iddianamesi yazılan 28 Şubat davasında hüküm giyen 84 yaşındaki emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın son durumuyla ilgili...

Eski Ankara Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili, şimdi FETÖ tutuklusu. Bilgili tarafından iddianamesi yazılan 28 Şubat davasında hüküm giyen 84 yaşındaki emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın son durumuyla ilgili avukatı açıklama yaptı.

FETÖ savcılarınca iddianamesi yazılan 28 Şubat davası nedeniyle cezaevinde tutulan ve yaş ortalaması 80 olan beş komutanın durumu ağırlaşıyor.

Çok sayıda sağlık sorunu yaşayan komutanlar cezaevinde tutulmaya devam ediliyor. Son olarak mide kanaması geçiren Çetin Doğan’ın eşi Nilgül Doğan, “Ülkeye bunca hizmet eden bu uğurda ölmeyi göze alan eşlerimize yapılan zulme son verin” çağrısı yapmıştı.

28 Şubat Davası bir FETÖ kumpası. Soruşturmayı başlatan ve davanın iddianamesini yazan savcılar, ilk tutuklamaları yapan ve mahkeme sürecinde yer alan bir kısım hâkimler, soruşturma sürecinde savcılara sözde belge temin eden şahıslar, temin edilen belgeler hakkında "güvenilir" raporu veren TÜBİTAK görevlileri, savcıya Genelkurmay'dan belge ulaştıran askerî personel, yani kısaca bu davaya "eli değen" herkes bir şekilde FETÖ bağlantılı çıktı. Bugün o şahısların bir kısmı FETÖ üyeliği, bir kısmı da 15 Temmuz'daki rolleri nedeniyle halen ağırlaştırılmış müebbet cezalarıyla cezaevlerinde, bir kısmı ise yurt dışında firarî durumda.

Çetin Doğan’ın eşi Nilgül Doğan, davanın Necmettin Erbakan’ın ölümünden sonra açıldığına dikkat çekerek tamamen sahte delillerle FETÖ’cüler tarafından hazırlanan bir dava olduğunu vurguladı. Nilgül Doğan, şunları söyledi:

“Darbe mi yaptı bunlar, böyle darbe olur mu? 28 Şubat’tan birkaç ay sonra kimi emekli oldu, kimi tayin oldu. 23 ayda herkes yurdun çeşitli yerlerine dağıldı. Davayı açmak için Erbakan’ın ölmesini beklediler. Davayı açan hâkimden tutun iddianameyi hazırlayan savcısına kadar hepsi Fetullahçı. FETÖ’den hüküm de aldılar, Fetullahçılıkları tescillendi. Yurtdışına kaçtılar.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Gladyo Kraliçesi’ tarih oldu! (2) Akşener’in karakutusu 22 Nisan 2024 | 1.377 Okunma ‘Gladyo Kraliçesi’ tarih oldu (1) 21 Nisan 2024 | 901 Okunma Mihri Belli 30 Mart 2024 | 326 Okunma 68’in ilk şehidi 24 Mart 2024 | 313 Okunma Bir Türk Jakobeni: Talat Paşa 23 Mart 2024 | 1.346 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar