Laik - demokrat medya!..

Tarihe not düşmek için - 17 Birkaç gündür gazetelerde, “Poliste şeriatçı örgütlenme” başlıklı haberler yayımlanıyor; Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire...

Tarihe not düşmek için - 17 Birkaç gündür gazetelerde, “Poliste şeriatçı örgütlenme” başlıklı haberler yayımlanıyor; Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı’nın uzun bir çalışma sonucu hazırladığı rapora değinilip şöyle deniliyor:
“İrtica örgütlerinin polis kolejleri ile polis akademisinde kadrolaşma için büyük çalışma yaptığı belirtildi...”
Rapor “çok gizli” ve 10 Mart 1992 yılında hazırlanmış...
Raporun bir bölümü şöyle:
“Elde edilen bilgiler doğrultusunda yapılan takip-tarassut ve tahkikatlarda, Ankara Polis Koleji öğrencilerinin yüzde 50’sine yakın bir kesimi ile çeşitli şekillerde temas kuran örgüt elemanları, kendilerine yakın olanlar üzerindeki ajitasyon çalışmalarını sistemli olarak yürütmektedirler. Çeşitli görünüm altında kurulan vakıf ve açılan evlerde ailelerinin izniyle yetiştirilen zeki, çalışkan öğrencilerin meslek okullarına yerleştirilme planında polis kolejleri de payını almıştır.
Cumartesi ve pazar günleri öğrenciler, sınıf imamlarının belirlediği adreslerde 5-6 saatlik eğitim çalışmasına katılmaktadır. Akademi ve kolej öğrencilerini karşılaştırmamaya özen gösteren bu kesim, öğrencilere sivil elbise giydirip daha sonra toplantı evlerine gitmelerini sağlıyor.”
10 Mart 1992’de Başbakan Süleyman Demirel, Başbakan Yardımcısı ise Erdal İnönü’dür...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Aşklar ve sevinçler... 09 Eylül 2018 | 2.490 Okunma Hoşça kal hüzün... 06 Eylül 2018 | 534 Okunma Bir garip yolcu... 04 Eylül 2018 | 2.351 Okunma Sevda düşleri... 02 Eylül 2018 | 2.434 Okunma Uçarı kaçarı... 01 Eylül 2018 | 110 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar