İmam Hatip Okullarını açan kim, kapatan kim?

Mezalim başlıklı yazı dizisi henüz bitmedi, sıra Ermeni mezalimine geldi, ancak şu mübarek Cuma günü başka bir konuyu yazayım da inşallah Pazar günü mezalime devam ederiz.Seçimler yaklaştı...

Mezalim başlıklı yazı dizisi henüz bitmedi, sıra Ermeni mezalimine geldi, ancak şu mübarek Cuma günü başka bir konuyu yazayım da inşallah Pazar günü mezalime devam ederiz.
Seçimler yaklaştı, siyasetçiler halkın oyunu alabilmek için her çeşit oyunu sahneye koyuyorlar. Yalan, küfür, iftira, tahrif, abartı, saptırma, tahrik, tehdit, bol keseden atma zenaatlarının tipik örnekleri halkı bıktıracak boyuta ulaştı. Anlaşılan bizde siyaset böyle yürüyecek, ne diyelim, Allah ıslah etsin!
Bu arada İmam Hatip Okullarının bir yandan istismar edilmesi üzücü olsa da diğer yandan paylaşılamaması mensuplarına sürur veriyor.

Bu satırların yazarı bu okulların ilk öğrencilerinden biridir. Peşinen şunu söyleyeyim: 1951 yılında başlayan İmam Hatipli hayatımın içinde biz daima CHP'liler ve Kemalistlerin taarruz hedefi olduk, onlardan kötülük gördük ve onlarla mücadele ettik. Ne zaman fırsat bulsalar okullarımızı kapatmaya yöneldiler, buna güçleri yetmeyince orta kısımlarını kapattılar, lisesinden mezun olanlara yükseköğrenim hakkı tanımadılar, tanıma mecburiyetinde kalınca katsayı engelini devreye soktular… Şimdi de yüzleri kızarmadan “İmam Hatip Okullarını biz açtık” diyorlar; bir hadis de diyor ki, “Eğer utanmıyorsan her şeyi yapabilirsin!”
İktidara tırmanma hırsı hafızalarını zedelemiş olan siyasetçilere şu ansiklopedi bilgilerini bir hatırlatalım:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Köle ve cariye meselesi 12 Mayıs 2024 | 2.612 Okunma İslâm’da kadının değeri üzerine 05 Mayıs 2024 | 538 Okunma Niçin Diyanet 28 Nisan 2024 | 2.936 Okunma Tebliğ mi temsil mi? 21 Nisan 2024 | 308 Okunma Birkaç soru ve cevap 14 Nisan 2024 | 558 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar