SETA'ya acil öneri!

SETA gibi bir kurum yılların emeğini, birikimini "fişleme" etiketine kurban verdi.

Son dönemde yabancı medya kuruluşlarının Türkiye'ye olan ilgisi SETA'nın da dikkatini çekmiş olacak ki "Uluslararası Medya Kuruluşlarının Türkiye Uzantıları" başlıklı rapor hazırlamışlar.

Raporda da ülkemizde yayın yapan bu medya kuruluşları ve bu kuruluşlarda yer alan gazetecileri mercek altına almışlar. 

Merceğin ayarı o kadar ince ki; kim kimi takip etmiş, kim kimi kaç kere RT etmiş falan hepsini yazmışlar.

En azından akılda kalan bu oldu. Yani SETA gibi bir kurum yılların emeğini, birikimini "fişleme" etiketine kurban verdi.

Uluslararası medya kuruluşlarının ülkemize artan ilgisi bir sorunsa eğer, önce bu sorunun nedeni üzerinde durmak bilimselliğe daha çok yakışırdı kanımca. 

Bunun için SETA'dan acilen içerisinde şu soruların cevabını arayan bir medya raporu bekliyorum;

- Ulusal medyada yaşanan dönüşüm nasıl bir medya ortamı yaratmıştır?

- Uluslararası medya kuruluşlarının Türkiye'de yayın yapacak bir alan boşluğu görmelerinin nedeni nedir?

- Ulusal medya ne oldu da gazeteleri okunmayan, televizyonları izlenmeyen bir hal aldı ki son yıllarda en çok izlenen ana haber programı açık arayla hep Fox Tv olmaya başladı? Ve insanlar özellikle seçim sonuçlarının açıklandığı günlerde Fox TV'ye reyting rekorları kırdırıyor?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başak Demirtaş'a yapılanı kınayan ezikler! 16 Haziran 2020 | 10.862 Okunma Fatih Altaylı'dan Cüneyt Özdemir'e ne değişti? 29 Mayıs 2020 | 10.510 Okunma Çocuklarınızın ekran bağımlılığı arttı mı? 18 Mayıs 2020 | 2.687 Okunma Sevda Noyan olayı ve muhafazakar dönüşüm! 11 Mayıs 2020 | 8.533 Okunma Dayatmacı, Baskıcı ve Faşist 29 Nisan 2020 | 5.581 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar