Çocuklarınızın ekran bağımlılığı arttı mı?

Bu korona sürecinde teknoloji bağımlılığı, ekran bağımlılığı gibi konularda neredeyse bütün uzmanlar ters köşe oldu. Sosyalleşmeyi öldürüyor, asosyal bireyler ortaya çıkarıyor dediğimiz internet (dijital medya) bir de baktık ki sosyalleşmenin tek aracı oluvermiş!

Korona süreci, "hayatımızda bir devrime neden olacak" diyenlerden değilim ama bir değişimi nasıl tetiklediğini görmemek de körlük olur. 

Özellikle teknoloji bağımlılığı, ekran bağımlılığı gibi konularda neredeyse bütün uzmanlar ters köşe oldu. 

Sosyalleşmeyi öldürüyor, asosyal bireyler ortaya çıkarıyor dediğimiz internet (dijital medya) bir de baktık ki sosyalleşmenin tek aracı oluverdi! 

Üstelik zorla ya da kendiliğinden olmadı, bizzat bizlerin eliyle oldu.

Dolayısıyla bu zamana kadar "kendi hududları dışına" taşmasına gönlümüzün pek de razı olmadığı internetin sınırlarını, alabildiğine genişletmek zorunda kaldık. En önemli kısmı ise bunun "rızaya dayalı" olmasıydı. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başak Demirtaş'a yapılanı kınayan ezikler! 16 Haziran 2020 | 10.862 Okunma Fatih Altaylı'dan Cüneyt Özdemir'e ne değişti? 29 Mayıs 2020 | 10.510 Okunma Çocuklarınızın ekran bağımlılığı arttı mı? 18 Mayıs 2020 | 2.687 Okunma Sevda Noyan olayı ve muhafazakar dönüşüm! 11 Mayıs 2020 | 8.532 Okunma Dayatmacı, Baskıcı ve Faşist 29 Nisan 2020 | 5.581 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar