Kadına şiddet insanlığa ihanettir

AK Parti Ekonomi İşleri Başkanlığı Türkiye’nin tamamında ekonominin nabzını tutmak için  24 Kasım’da Şehirlerin Ekonomik Beklentileri (ŞEB)  Forumu’nu başlattı. Şu ana kadar...

AK Parti Ekonomi İşleri Başkanlığı Türkiye’nin tamamında ekonominin nabzını tutmak için  24 Kasım’da Şehirlerin Ekonomik Beklentileri (ŞEB)  Forumu’nu başlattı. Şu ana kadar Bingöl, Kırşehir,  Zonguldak, Elazığ, Karabük, Bartın ve Mardin’de gerçekleşen forumun bugünkü durağı ise  Diyarbakır.

Şehirlerin nabzını tutan bu forumun yapıldığı Elazığ ve Mardin illerine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi İşleri Başkanı Cevdet Yılmaz ile beraber katıldık.   

Tüm illerde şunu fark ettim ki belli aralıklarla tüm alanlarda olduğu gibi ekonomide de halkın, yerel yönetimlerin, teşkilatların, iş çevrelerin STK’ların ve diğer sivil aktörlerin sesini duymak ve politika oluşturmak gerekiyor. Tarafların katılımc “Kadına şiddet, belki de en utanç verici insan hakları ihlali… Ve belki de en yaygını. Coğrafya, kültür ve servet sınırı da tanımayan bu şiddet devam ettiği sürece, eşitliğe, kalkınmaya ve barışa dair gerçek bir ilerleme sağlayacağımızı iddia edemeyiz.”  

BM eski Genel Sekreteri Kofi Annan’a ait bu sözler, dünyanın nicedir yaşadığı büyük bir acı gerçeği özetliyor.

“Kadına şiddet, insanlığa da ihanet!”

Türkiye bu zorbalığa, işte bu sloganla kafa tutuyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Teşekkür 25 Kasım 2018 | 6.013 Okunma İş yapmanın kolaylığı 02 Kasım 2018 | 4.834 Okunma Küresel havacılığın merkezi doğuya kayarken 30 Ekim 2018 | 5.062 Okunma Roma-Brüksel hattı 26 Ekim 2018 | 5.282 Okunma Çin yavaşlarken 23 Ekim 2018 | 4.316 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar