Ramazân-ı şerîf ayına hürmet eden kurtulur

İslâmın namus ayı olan Ramazân-ı şerîfte özürsüz oruç tutmayanlar, ona hürmet etmemiş, İslâmın namus perdesini yırtmış olurlar. Bu hâl, imanın gitmesine sebep olur. Allahü...

İslâmın namus ayı olan Ramazân-ı şerîfte özürsüz oruç tutmayanlar, ona hürmet etmemiş, İslâmın namus perdesini yırtmış olurlar. Bu hâl, imanın gitmesine sebep olur.

Allahü teâlâ, Ramazân-ı şerîf ayını dünya ve âhiret saadetine kavuşmaya vesile eyledi. Bu ayı birçok nimetlerle süsledi. Mübarek ramazân ayının gündüz ve gecelerinde yağmur gibi feyiz ve bereket yağmaktadır.
Cenâb-ı Hak, âlemlere rahmet olarak gönderdiği Sevgili Peygamberimiz Muhammed aleyhisselâmın hürmetine, bu mübarek ayda, günahlarımızı af ve mağfiret eylesin! Başı rahmet, ortası af ve mağfiret, sonu ise cehennemden âzâd ayı olan Ramazân-ı şerîf ayının feyiz ve bereketlerinden azâmî derecede istifade edebilmeyi hepimize nasip eylesin!
Yâ Rabbî! Hasta kullarına şifâ, dertli olanlara devâ, borçlu olanlara edâ, ölmüşlerimize rahmet, hayatta olanlara da sıhhat ve âfiyet ihsan eyle! Son nefeste kelime-i tevhîd söylemeyi, imanla ve şehît olarak bu dünyadan ahirete gitmeyi hepimize nasip eyle! Âmin..
Ramazân-ı şerîfe hürmet ve saygı, imanlı olmanın alâmetidir. İslâmın namus ayı olan Ramazân-ı şerîfte özürsüz oruç tutmayanlar, ona hürmet etmemiş, İslâmın namus perdesini yırtmış olurlar. Bu hâl, imanın gitmesine sebep olur. Bu ayda ancak; Müslüman olmayanlara, çocuklara, delilere, ölülere ve hayvanlara oruç tutmak hiç farz değildir. Yolcu ve misafir olanlar, hasta olanlar ve kadınlardan muayyen günlerinde ve lohusa hâlinde olanları, o hâlde iken oruç tutmazlar. Bu hâlleri sona erince hemen kaza ederler. Bir özrü sebebiyle oruç tutamayanlar da, gizli yemeli ve içmelidir. Bu saygı ve hürmetin alâmetidir.
Ramazana hürmetin neticesine bakın!..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Mübarek ramazan şerefli​ bir aydır... 20 Mart 2024 | 6 Okunma Masonlar ve İngilizler 31 Ocak 2024 | 20 Okunma İslâmda ilk fitneyi çıkaran Yahudi!.. 03 Ocak 2024 | 503 Okunma İngilizlerin İslam düşmanlığı 05 Ekim 2022 | 239 Okunma İslâm düşmanlarını bize kahraman olarak tanıtanlar 28 Eylül 2022 | 853 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar