Stratejik hedefi parçalanmış bir Ortadoğu olan Amerika’yı bölgemizde istemiyoruz

PKK terör örgütünün Suriye kolu YPG ile Amerika’nın “stratejik ortaklığı” devam ediyor.Suriye’nin kuzeyinde Fırat’ın doğusunda YPG/PKK Amerika eliyle “devletçik” haline getiriliyor. Bu...

PKK terör örgütünün Suriye kolu YPG ile Amerika’nın “stratejik ortaklığı” devam ediyor.

Suriye’nin kuzeyinde Fırat’ın doğusunda YPG/PKK Amerika eliyle “devletçik” haline getiriliyor. Bu oluşuma ne ilginçtir ki Türkiye dışında hiçbir bölge ülkesinin itirazı olmuyor. Her ne kadar Astana sürecinin ortaklarından olan İran ve Rusya’nın “Suriye’nin toprak bütünlüğü” özelinde YPG/PKK ile Amerika’nın işgali sorgulansa da son dönemde bölgede olup bitenlere verilen cılız tepkinin dışında bir şey göremiyoruz.

Türkiye’nin toprak bütünlüğünü tehdit eden Suriye’nin kuzeyindeki terör koridoru, “Stratejik ortağımız” Amerika eliyle hem de gözümüze soka soka kuruluyor. Amerika’nın YPG/PKK ile Türkiye’yi aynı anda idare etme; hatta dahası kontrol etme çabasının bir ürünü olarak Fırat’ın doğusunda “Güvenli Bölge” kurulması hususunda bir “adım” atıldı. Ne var ki bu adımın, Türkiye’yi onulmaz bir belanın içine çeken bir adım olup olmadığı konusundaki tereddütlerimizi başından bu yana söylüyoruz.

AMERİKA TÜRKİYE’Yİ YPG/PKK İLE MUHATAP YAPMANIN PEŞİNDE

Amerika YPG/PKK’yı Türkiye’ye tercih ediyor. Bizimle devriye attığı günün akşamında 50 TIR silah ve mühimmatı YPG/PKK’ya vermekten geri durmuyor. Kamışlı’daki YPG/PKK unsurları hala mevzi tahkimatını sürdürüyor.

Amerika ile YPG/PKK’nın Suriye’nin kuzeyinde bulunma gerekçesi sadece ve sadece DEAŞ terörüydü. Bugüne kadar DEAŞ ile en etkin mücadeleyi veren tek ülkeyse Fırat Kalkanı Harekatı ile Türkiye’ydi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vesselam vesselam vesselam 09 Eylül 2022 | 557 Okunma Cumhurbaşkanlığı seçimi aynı zamanda CHP Genel Başkanlığı seçimine dönüşüyor olabilir mi? 29 Temmuz 2022 | 481 Okunma Merkez ülke Türkiye, “tencere” ve “cep” için içeride de oyun kurmalı 26 Temmuz 2022 | 687 Okunma İstanbul AK Parti İl Teşkilatı 2023 için sahaya iniyor 22 Temmuz 2022 | 405 Okunma Dışarıdan bakınca Türkiye neye denk düşüyor, ah bir bilseler… 19 Temmuz 2022 | 585 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar