Hükümet dışarıda satranç oynarken muhalefet içeride “erken seçim” istiyor

Erken seçim mi dediniz?

Türkiye dış politikada olağanüstü günler geçiriyor. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy hafta sonu Türkiye’deydi. Libya’nın yeni kabinesi Başbakan Dibeybe liderliğinde Ankara’ya çıkarma yapıyor.

Ukrayna-Rusya krizi bir tarafta, Libya’da yeni denklem bir tarafta. Tam da böyle bir ortamda Mısır ile başlayan yakınlaşma yakın gelecekte Doğu Akdeniz’de de Türkiye’nin elini güçlendirecek yeni denklemi görüyoruz.

NEDEN ERKEN SEÇİM İFADESİNİ KULLANIYORLAR?

İşte tam da böyle bir ortamda iç politikada muhalefet “Erken seçim” diyerek yine gündem oluşturma peşinde. Aslında biliyorsunuz yeni sisteme göre erken seçim artık yok. Sadece seçimlerin yenilenmesinden söz edebiliriz. Bir de “Cumhurbaşkanı’nın fesih yetkisi”ni.

Hal böyleyken muhalefet biraz da dışarının bastırmasıyla “erken seçim” çığırtkanlığını sürdürüyor. Ya da hiç bir araya gelemeyeceklerin ortak motivasyon kaynağı olarak gördükleri erken seçimi dillendiriyorlar.

Böyle bir ortamda....

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vesselam vesselam vesselam 09 Eylül 2022 | 557 Okunma Cumhurbaşkanlığı seçimi aynı zamanda CHP Genel Başkanlığı seçimine dönüşüyor olabilir mi? 29 Temmuz 2022 | 481 Okunma Merkez ülke Türkiye, “tencere” ve “cep” için içeride de oyun kurmalı 26 Temmuz 2022 | 687 Okunma İstanbul AK Parti İl Teşkilatı 2023 için sahaya iniyor 22 Temmuz 2022 | 405 Okunma Dışarıdan bakınca Türkiye neye denk düşüyor, ah bir bilseler… 19 Temmuz 2022 | 585 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar