Ahmet Kekeç… Bir yol arkadaşım önden gitti

Fikriyatı güçlü, kalemi kıvrak bir yazardı Ahmet Kekeç. Yakın tarih biyografilerinin neredeyse tamamını okumuşluğu vardı. Yazdıklarıyla tedirgin olması gerekenleri tedirgin ederdi. Ama o sadece bir köşe yazarı değildi. Sadece bir gazeteci hiç değildi.

Aylardan yine Kasım’dı. Rüzgârlı Sokaktaki gazetenin mescidine ikindi namazını kılmak için girmiştim. Mescid ara bölümde olduğu için dışarıya açılan bir penceresi yoktu. O yüzden karanlıktı. Işığı yaktığımda yerde iki kişinin uyuduğunu gördüm. Işığın şiddetinden rahatsız olmalı ki yerdekilerden biri “Kapat kardeşim kapat, görmüyor musun uyumaya çalışıyoruz” diye çıkıştı. Işığı kapattım. Kapıyı kapattım. İstihbarat servisinin yolunu tuttum.

Bir süre sonra İstihbarat ile Yazı İşleri arasındaki koridorda belirdi o mescitte yatan iki kişi. Homurdanarak Yazı İşlerindeki büyük masanın kenarına iliştiler. Uzaktan onları izliyordum.

Cesaretimi toplayıp yanlarına gittim. Selam verdim. “Hoş geldiniz” dedim. “Biraz önce mescitte uyuduğunuzu bilseydim rahatsız etmezdim” dedim. Gözlüklü, siyah sakallı olan (“Kapat kardeşim, kapat şu ışığı” diye bana çıkışan) “Mühim değil genç adam” dedi omzuma dokundu, sigarasını yaktı önüne baktı. Ondan daha zayıfça olan da “Hadi işine bak” diyerek beni uzaklaştırdı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vesselam vesselam vesselam 09 Eylül 2022 | 557 Okunma Cumhurbaşkanlığı seçimi aynı zamanda CHP Genel Başkanlığı seçimine dönüşüyor olabilir mi? 29 Temmuz 2022 | 481 Okunma Merkez ülke Türkiye, “tencere” ve “cep” için içeride de oyun kurmalı 26 Temmuz 2022 | 687 Okunma İstanbul AK Parti İl Teşkilatı 2023 için sahaya iniyor 22 Temmuz 2022 | 405 Okunma Dışarıdan bakınca Türkiye neye denk düşüyor, ah bir bilseler… 19 Temmuz 2022 | 585 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar