Sıcak hava hayati problemlere neden olabilir

Sıcak havalar sadece rahatsızlık verici olmaz, hayati tehlikeye neden olabilecek hastalıkları da tetikler. Normal şartlarda vücut ısısı 37 santigrat derece civarındadır ve bu değerin biraz altı veya üstü de normal...

Sıcak havalar sadece rahatsızlık verici olmaz, hayati tehlikeye neden olabilecek hastalıkları da tetikler. Normal şartlarda vücut ısısı 37 santigrat derece civarındadır ve bu değerin biraz altı veya üstü de normal sayılır. Herhangi bir enfeksiyon olmadığı halde vücut ısısının 37.8 santigrat derecenin üzerine çıkması, sıcak nedeniyle vücudun fazla ısındığı anlamına gelir ki bu durumda kişide sıcağa bağlı rahatsızlık görülebilir.
Aşırı sıcak nedeniyle dehidrasyon, ısı krampları, ısı bitkinliği, sıcak çarpması ve mevcut sağlık problemlerinin kötüleşmesi gibi durumlarla karşılaşılabilir.
Hem kendiniz hem de sevdikleriniz için bu durumların belirtilerini ve yapılabilecek ilk yardımları bilmeniz hayati önem taşıyor.
DEHİDRASYON: Hafif ya da orta derecede dehidrasyon, kalbin daha hızlı çalışmasına neden olur ve terleme için mevcut sıvının azalmasına yol açar. Belirtileri; baş dönmesi, yorgunluk, sinirlilik, susuzluk, parlak veya koyu sarı idrar, iştah kaybı ve bayılma.
Bu belirtilerin görüldüğü kişiler bol su içmeli ve serin bir yerde beklemeli.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ramazanda yaşadığınız mide problemlerini düzeltmek elinizde 07 Nisan 2023 | 185 Okunma Yedikleriniz bağışıklığınız üzerinde söz sahibi 04 Nisan 2023 | 155 Okunma Yaşlı ve hastalara oruç için tavsiyeler 31 Mart 2023 | 142 Okunma Ramazanda tatlı olarak balı tercih edin 28 Mart 2023 | 173 Okunma Siz oruç tutarken vücudunuz kendini iyileştiriyor 24 Mart 2023 | 337 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar