Kulaktan dolma bilgilerle diyet yapmayın

Diyet; yüksek kalorili yiyeceklerden uzak durarak daha az kalorili ve besin değeri yüksek yiyeceklere yönelerek uygulanan bir beslenme şeklidir. Hemen herkes hayatında en az bir kez diyet yapmayı denemiştir.

Ancak yanlış diyet uygulamaları sonrasında kişiler, genellikle verdikleri kiloları fazlasıyla geri almakta ve diyet süreci hüsran ile sonuçlanmaktadır.
Peki, diyet ile ilgili doğru bilinen yanlışlar hangileridir?
Ana öğünlerden birini atlamak daha hızlı kilo verdirir:
Diyet yaparken ne kadar az yersem o kadar hızlı kilo veririm düşüncesi yanlıştır.
Bu nedenle ana öğünlerden birini atlarsanız, kendinizi bir öğünde yiyebileceğinizden çok daha fazlasını yerken bulabilirsiniz.
Diyet sırasında en doğru olan ise sık sık ve az miktarda yemek yemektir.

SOĞUK SU TÜKETİN

Diyet yaparken sınırsız meyve tüketilebilir: Aslına bakılırsa diyet sırasında daha çok sebze-meyve ağırlıklı beslenme önerilir. Hatta çiğ sebze tüketimi ile ilgili bir kısıtlama yoktur. Ancak aynı durum meyve tüketimi için geçerli değildir. Çünkü meyvelerin çoğu şeker oranı yüksek besinlerdir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ramazanda yaşadığınız mide problemlerini düzeltmek elinizde 07 Nisan 2023 | 185 Okunma Yedikleriniz bağışıklığınız üzerinde söz sahibi 04 Nisan 2023 | 155 Okunma Yaşlı ve hastalara oruç için tavsiyeler 31 Mart 2023 | 142 Okunma Ramazanda tatlı olarak balı tercih edin 28 Mart 2023 | 172 Okunma Siz oruç tutarken vücudunuz kendini iyileştiriyor 24 Mart 2023 | 337 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar