Bağışıklık dostu yiyecek ve içecekler

Bağışıklık sisteminizi güçlendirecek en lezzetli içecekleri ve C vitamini bakımından zengin yiyecekler neler merak ediyor musunuz? Bugünkü köşe yazımda tam da bu konuları ele alıyorum... C vitamini...

Bağışıklık sisteminizi güçlendirecek en lezzetli içecekleri ve C vitamini bakımından zengin yiyecekler neler merak ediyor musunuz? Bugünkü köşe yazımda tam da bu konuları ele alıyorum...
C vitamini denildiğinde aklımıza ilk olarak portakal gelir. Peki ya bu meyvenin C vitamini listesinde pek de üst sıralarda olmadığını söylesek ne derdiniz?
Evet, bu doğru. Orta büyüklükte bir portakal, önemli seviyede (70 mg.) C vitamini içerir (tavsiye edilen günlük değer 60 mg.) ama bugün size bahsedeceğim yiyecekler C vitamini açısından portakaldan daha üst sıralarda yer alıyor.
Şimdi günlük yeterli miktarda C vitamini tüketiminin, soğuk havalarda ortaya çıkan vücut yorgunluğunu azaltmaya yardımcı olduğunu göstermenin vakti geldi...

Çilek Bu meyve, kase başına 85 mg. C vitamini ve aynı zamanda kan şekerinizi sabitlemeye yardımcı olan bol miktarda manganez içerir. Tabii en zor olan kısım, gerçekten organik olup olmadığını anlamak.
Organik bir çilek sizin için en sağlıklı olanıdır.

Ananas Taze, tropik ve sulu bir bardak ananas, 79 mg. C vitamini içerir. Diğer meyvelerden farklı olarak, içinde protein sindirimine yardımcı olan önemli miktarda bromelain enzimini barındırır.

Mango Tatlı ve dolgun bir mango, 122 mg. C vitamini içerir. Ayrıca, güçlü bir zeaxanthin kaynağı ve antioksidandır. Makular dejenerasyonuna neden olan zararlı mavi ışınları filtreleyerek gözlerinizin sağlıklı kalmasına yardımcı olurlar. Şimdi yapmanız gereken, markete gitmek ve sepetinize bol C vitaminli bu meyveyi almak.

Brüksel Lahanası Sanki Brüksel lahanasını sevmemiz için başka bir nedene ihtiyacımız varmış gibi bir de Brüksel lahanası; bardağında 75 mg. C vitamini ve tıpkı alabaş gibi bileşenlerinde kanserle mücadele eden besin maddeleri içerir.

Papaya Artık marketlerde sık sık karşımıza çıkan papaya, tropikal meyve ailesinden mango ve ananas gibi C vitamini bakımından rakiplerine meydan okur seviyede.
Adet başına 95 mg. C vitamini içeren papaya içinde iltihap azaltan papain ve kimopapain enzimlerini barındırır.
Parlak bir cilde sahip olmak istiyorsanız sıklıkla bu meyveyi tüketmeyi unutmayın.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ramazanda yaşadığınız mide problemlerini düzeltmek elinizde 07 Nisan 2023 | 185 Okunma Yedikleriniz bağışıklığınız üzerinde söz sahibi 04 Nisan 2023 | 155 Okunma Yaşlı ve hastalara oruç için tavsiyeler 31 Mart 2023 | 142 Okunma Ramazanda tatlı olarak balı tercih edin 28 Mart 2023 | 173 Okunma Siz oruç tutarken vücudunuz kendini iyileştiriyor 24 Mart 2023 | 337 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar