Yeni Muhammed Ali

Karar Gazetesi Yazarı Hakan Albayrak'ın bugünkü (12.12.2022)'' Yeni Muhammed Ali'' başlıklı yazısı.

Fas-Portekiz maçını, ailece, Muhammed Ali-George Foreman yahut Muhammed Ali-Joe Frazier maçı seyreder gibi seyrettik.

Besmeleyle geçtik televizyon ekranının karşısına.

Maç boyunca dualar, dualar, dualar…

Ve yarı final sevinci, hamdele, şükür.

Katar’daki Dünya Kupası’nda yarı finale Fas milli takımı yerine Senegal milli takımı yükselseydi de Müslüman kardeşlerimizin başarısı diye sevinirdik ve Afrika için ayrıca mutluluk duyardık ama bu kadar değil.

Bu Mağribli çocuklar bambaşka.

İspanya maçı sırasında hep beraber Fatiha okuyan, son düdük çalınıp galibiyetleri tescil edilince hep beraber şükür secdesine kapanan Fas milli takımının sergilediği coşkulu Müslümanlık manzarası bizim de kalplerimizi coşturdu.

Maşaallah, barekallah.

Destan üstüne destan yazdıkları yeşil sahada Fas bayrağıyla beraber Filistin bayrağı da açarak, adeta Filistin’i de yarı finale taşıyarak mazlum Filistinlilere ve dünyadaki tüm Filistin dostlarına sürur verdikleri için bir daha maşaallah, barekallah.

Bizimkiler İspanya ve Portekiz gibi futbol devlerini yenerek yarı finale yükselmeyi başardı diye sevinmenin ötesinde, bu başarı hikâyesini böyle esaslı bir duruşla yazdıkları için tarifsiz bir mutluluk duyuyoruz.

Allah Teâlâ bu minval üzere tamamına erdirsin.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu mudur? 15 Nisan 2024 | 4.184 Okunma Ne diyordu David Tonoyan? 25 Mart 2024 | 933 Okunma Nüfusumuz erimeye yüz tutarken 12 Şubat 2024 | 915 Okunma Amerika Bölünmüş Devletleri 29 Ocak 2024 | 1.460 Okunma Fahreddin Paşa Sokağı 01 Ocak 2024 | 1.024 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar