Suriyeli mültecilerin dönüşü meselesi

Karar Gazetesi Yazarı Hakan Albayrak'ın bugünkü (27.06.2022)''Suriyeli mültecilerin dönüşü meselesi'' başlıklı yazısı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Beşşar Esed’le anlaşıp Türkiye’deki Suriyeli mültecileri davul zurnayla uğurlayarak ülkelerine geri göndereceklerini söylüyor.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de “ben gideyim Suriye’ye, Esad ve çevresiyle görüşeyim, ülkemize Suriye’den gelen göçmenleri Esad’la el sıkışıp ülkelerine gönderelim” diyor.
Üstelik Kılıçdaroğlu, Esed rejimi adına, “Türkiye’den gelen bir tane Suriyelinin bile burnu dahi kanamayacak” diye emniyet garantisi bile veriyor.

Sanırsınız Suriyeli mülteci meselesi Esed rejiminin halka zulmünden değil Ankara’nın bu zulüm nedeniyle Esed rejimine tavır koymasından kaynaklanıyor ve meselenin çözümü Esed’le dostça oturup konuşmaya bakıyor.

Zulümden kaçıp ülkemize sığınan Suriyelilerin “hepsi”ni zalim Esed’in insafına terk etmenin ahlaken kabul edilemezliği ve ‘hepsi gönüllü gidecek’ iddiasının absürtlüğü bir yana; Esed rejiminin onları geri almak isteyeceğinden emin mi Kılıçdaroğlu ve Akşener?

Hükümetiyle gayet iyi geçindiği Lübnan’daki Suriyeli mültecileri geri alıyor mu Esed rejimi?

CHP yahut İYİ Parti, “Hizbulesed”den daha mı iyi anlaşacak o...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu mudur? 15 Nisan 2024 | 4.174 Okunma Ne diyordu David Tonoyan? 25 Mart 2024 | 933 Okunma Nüfusumuz erimeye yüz tutarken 12 Şubat 2024 | 913 Okunma Amerika Bölünmüş Devletleri 29 Ocak 2024 | 1.460 Okunma Fahreddin Paşa Sokağı 01 Ocak 2024 | 1.024 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar