Soykırım

Batılı liderlere ve ana akım Batı medyasına bakılırsa, ortada HAMAS’ın “Aksa Tufanı”ndan daha büyük bir problem yok.Ve ABD ile İngiltere’nin İsrail’e destek için bölgeye en büyük...

Batılı liderlere ve ana akım Batı medyasına bakılırsa, ortada HAMAS’ın “Aksa Tufanı”ndan daha büyük bir problem yok.

Ve ABD ile İngiltere’nin İsrail’e destek için bölgeye en büyük uçak gemilerini ve sair deniz kuvvetlerini acilen gönderme gereğini duymasına bakılırsa, İsrail, HAMAS -ve belki HAMAS’ın Lübnan’daki potansiyel müttefikleri- tarafından her an yutulmak tehlikesiyle karşı karşıya.

Sanırsınız İsrail kendi halinde barışçıl bir ülkeyken durduk yerde bir süper gücün saldırısına uğradı!

***

İsrail’i 5-10 Haziran 1967’de işgal ettiği Batı Şeria’dan (Mescid-i Aksa’nın bulunduğu Doğu Kudüs dahil) çekilmeye çağıran BM Güvenlik Konseyi’nin ilgili kararlarının 56 yıldır yerlerde sürünmesi?

İsrail’in, Batı Şeria’dan çekilmek şöyle dursun, uluslararası hukuku hiçe sayarak Doğu Kudüs’ü ilhak etmesi ve savaş suçu olduğunu bile bile Filistinlilerden gasp ettiği Batı Şeria topraklarına 800 bin Yahudi vatandaşını yerleştirmesi, toprak gaspına ve nüfus transferine ısrarla devam etmesi?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu mudur? 15 Nisan 2024 | 4.188 Okunma Ne diyordu David Tonoyan? 25 Mart 2024 | 935 Okunma Nüfusumuz erimeye yüz tutarken 12 Şubat 2024 | 917 Okunma Amerika Bölünmüş Devletleri 29 Ocak 2024 | 1.460 Okunma Fahreddin Paşa Sokağı 01 Ocak 2024 | 1.026 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar