Saçmalığın dik âlâsı

Karar Gazetesi Yazarı Hakan Albayrak'ın bugünkü (25.07.2022)''Saçmalığın dik âlâsı'' başlıklı yazısı.

Cumhuriyet Gazetesi, “Erdoğan’ın ‘Bizim STK’ler’ dediği tarikatçı kuruluşlar Suriye’de para basıyor!” diye bir haber yaptı. (https://www.cumhuriyet.com.tr/siyaset/erdoganin-bizim-stkler-dedigi-tarikatci-kuruluslar-suriyede-para-basiyor-1960688)

Nasıl para basıyorlarmış diye merak edip başlığın altındaki spota baktım.

Baktım ama nafile.

“Erdoğan’ın Suriye’de yapılan briket evlere ilişkin ‘Bizim STK’lerle birlikte yapıyoruz’ dediği kuruluşların birçoğu, İsmailağa, Yahyalı, Halidiye, Nur ve Erenköy gibi cemaatlerle ilişkili”ymiş.

Spotta başka bir bilgi veya iddia yer almıyor.

Haberin tamamını okudum ama gene nafile.

Para basmaya dair tek satır, tek cümle, tek kelime yok.

Para kelimesi bile geçmiyor haberde.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Biz Suriye’nin kuzeyinde briket evler yapıyoruz. Bunu özellikle söylüyorum; ne Avrupa Birliği’nden ne şuradan ne buradan en ufak bir destek alarak değil, bizim kendi sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte yapıyoruz” şeklindeki açıklaması naklediliyor, “Erdoğan’ın ‘Bizim STK’lerimiz’ dediği kuruluşların birçoğu, 677 sayılı yasayla yasaklanan ancak vakıf ve dernek statüsünde fiilen faaliyetlerini sürdüren cemaatlerle ilişkili” deniliyor ve “İdlib’deki evler dışında kimisinin Afganistan’a giden ‘İyilik Treni’ projesinde de yer aldığı bu vakıf ve dernekler”in isimleri, yöneticileri, ‘cemaat bağlantıları’ sıralanıyor.

Eee?

Eee’si yok.

Başka hiçbir şey yok.

Hepsi bu.

Cumhuriyet’ten bahsediyoruz.

Cumhuriyet işte, mâlum.

İdlib’e briket evler -ve dahî Afganistan’a İyilik Treni- konusunda işin insani ve vicdani mahiyeti yerine o işte yer alan sivil toplum kuruluşlarının ‘tarikatçılığına’ yahut ‘cemaatçiliğine’ odaklanması, 677 sayılı -tekke, zaviye ve türbelerin kapatılmasına dair- kanuna istinaden söz konusu vakıf ve derneklerin meşruiyetini sorgulaması şaşırtıcı değil bu gazetenin.

Peki “Erdoğan’ın ‘Bizim STK’ler’ dediği tarikatçı kuruluşlar Suriye’de para basıyor!” başlığı neyin nesi?

Bir de ünlem koymuşlar, o neyin nesi?

Benim kaçırdığım bir şey yoksa, saçmalığın dik âlâsı ile karşı karşıyayız.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu mudur? 15 Nisan 2024 | 4.174 Okunma Ne diyordu David Tonoyan? 25 Mart 2024 | 933 Okunma Nüfusumuz erimeye yüz tutarken 12 Şubat 2024 | 913 Okunma Amerika Bölünmüş Devletleri 29 Ocak 2024 | 1.460 Okunma Fahreddin Paşa Sokağı 01 Ocak 2024 | 1.024 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar