Oyun değiştirecek askerlere bakar mısın?

Karar Gazetesi Yazarı Hakan Albayrak'ın bugünkü (10.11.2022)''Oyun değiştirecek askerlere bakar mısın?'' başlıklı yazısı.

Putin Ukrayna’da zafiyet gösteren ordusuna takviye üstüne takviye gönderiyor ama yetmiyor, yetmiyor, yetmiyor.

Kadirov’un adamlarını seferber etti, Esed’in ordusundan destek aldı, hapishanelerden çıkardığı mahkûmları cepheye sürdü, yama üstüne yama yaptı ama tutmuyor, tutmuyor, tutmuyor.

İlan ettiği kısmî seferberlik bile sadra şifa olmuyor, olmuyor, olmuyor.

Çare?

Taliban’dan kaçan Afgan komandoları!

Şaka gibi.

Foreign Policy, Associated Press, Hür Avrupa Radyosu vs, vs, vs, eski Afgan subaylarının beyanlarına dayanarak bildiriyor:

Wagner Grubu (Rus paramiliter örgüt), Amerika Birleşik Devletleri’nin rahle-i tedrisinden geçen ve Taliban’ın Kâbil’i ele geçirmesi üzerine İran’a iltica eden “elit” Afgan komandolarını Ukrayna’daki Rus işgal kuvvetlerine kazandırmak için harekete geçti…

Bunlara 1000-1500 dolar maaş, ayrıca Rusya’da ikamet izni teklif ediliyor…

Birçoğu, geçim derdi ve/ya İran’dan sınır dışı edilme korkusu nedeniyle teklife sıcak bakıyor…

Hür Avrupa Radyosu’na beyanat veren eski Afganistan Savunma Bakanlığı yetkilisi General Abdurrauf Argandival’a göre 15 eski Afgan komandosu Wagner Grubu’na katılmış bile.

İran’ın yardımıyla bu sayı binlere çıkabilirmiş.

“(Wagner’in) plan(ı) ilk aşamada 1000 kişi, ikinci aşamada yine bin kişi alarak tabur oluşturmak ve bu süreci kademeli olarak devam ettirmek” diyor Argandival.

Hür Avrupa Radyosu’nun ilgili haberinde, isminin açıklanmasını istemeyen eski bir üst düzey Afgan güvenlik yetkilisinin fantastik bir beyanı da yer alıyor.

Eski Afgan komandolarının Rus ordusuna katılımı, Ukrayna savaş sahasında “oyun değiştirici olur”muş!

ABD’nin milyarlarca dolar harcayarak eğittiği ve donattığı ama ‘şöyle özel kuvvetler, böyle elit birlikler’ diye göklere çıkarıldıkları halde Taliban’a üç hafta direnemeyip cepheden kaçan bu kifayetsizler ordusu mı değiştirecek oyunu?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ne diyordu David Tonoyan? 25 Mart 2024 | 923 Okunma Nüfusumuz erimeye yüz tutarken 12 Şubat 2024 | 907 Okunma Amerika Bölünmüş Devletleri 29 Ocak 2024 | 1.457 Okunma Fahreddin Paşa Sokağı 01 Ocak 2024 | 1.019 Okunma Karabağ’da öyle Gazze’de böyle 11 Aralık 2023 | 1.036 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar