Davutoğlu’na yakıştırılacak şey mi bu?

Bir meslektaşımız “Davutoğlu’nun partisi nasıl bir parti olur?” diye sormuş ve birkaç madde sıralamış. O maddelerden bir tanesi şöyle: “Dış politikada çok daha şahin ve çok daha esnemez bir parti olur. ” Şaka mı bu?...

Davutoğlu parti kurar mı kurmaz mı bilmem; ama Davutoğlu’na  “esnemez” derecede “şahin”ce bir dış politikayı yakıştırmak kesinlikle abes.

Taassupla hareket eden kaba saba bir anti diplomattan bahsediyoruz sanki!

Ne alâkası var?

Bunun tam zıddından bahsediyoruz.

***

Karabağ’daki Ermeni işgalini telin etmekle beraber -bu işgali sona erdirmeye de yarayacağı ümidiyle- Ermenistan’la yakınlaşma siyaseti gütmemiş miydi Davutoğlu?

Sırbistan’ın Boşnak ve Arnavut kardeşlerimize reva gördüğü fenalıklara rağmen -o fenalıkların tekerrürünü önlemeye de yarayacağı ümidiyle- bu ülkeyle iyi ilişkilerin geliştirilmesine ön ayak olan ve Türkiye-Bosna-Sırbistan Üçlü Mekanizması’nın mimarlığını yaparak Balkanlar’da barışa muazzam bir hizmette bulunan da Davutoğlu değil miydi?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir kahraman öldü 01 Mayıs 2024 | 178 Okunma Bu mudur? 15 Nisan 2024 | 4.198 Okunma Ne diyordu David Tonoyan? 25 Mart 2024 | 936 Okunma Nüfusumuz erimeye yüz tutarken 12 Şubat 2024 | 917 Okunma Amerika Bölünmüş Devletleri 29 Ocak 2024 | 1.462 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar