Buça katliamı, Katin katliamı

Karar Gazetesi Yazarı Hakan Albayrak’ın bugünkü (14.04.2022)''Buça katliamı, Katin katliamı’’ başlıklı yazısı.

Rusya, Buça katliamının düzmece olduğunu savunmaya devam ediyor.

Kramatorsk’taki tren istasyonuna füzeyle saldırıp onlarca sivili öldüren de Rusya değilmiş; Ukrayna ordusu kendi vatandaşlarını katletmiş!

Bosna Savaşı’ndaki Çetnik (Faşist Sırp) propagandasına nasıl da benziyor Rusya’nın bu hezeyanları.

1994 ve 1995’te Saraybosna’da Markale Pazarı’nı bombalayarak 100’den fazla sivili paramparça eden Çetnikler de ‘Müslümanlar kendi kendilerini bombaladı’ demişti.

1995’te Srebrenitsa’da soykırım yaptıklarını da inkâr etmişti Çetnikler.

Buça katliamını “Srebrenitsa prodüksiyonu”na benzeten Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Çetnik propagandasıyla paralellik kurarak Rus faşizmine yakışanı yaptı, aferin.

Ama burada şöyle bir sorun var:

Bosna Savaşı sırasında Sırp Radikal Partisi’nde faşistlikle iştigal eden şimdiki Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç, soykırım tanımını hâlâ reddetmekle beraber, Srebrenitsa’da “Sırp halkından bazı kişiler” tarafından “suç” işlendiğini çoktan kabul etmiş bulunuyor, hatta Srebrenitsa kurbanlarının karşısında saygıyla eğildiğini bile söyledi ve dahî “Srebrenitsa’da yaşananlar bir daha asla hiçbir milletin başına gelmemeli” diyerek o vahşetin olağanüstü korkunçluğunu ikrar etti.

Sırbistan yönetimi bile bu noktaya gelmişken Rusya’nın Srebrenitsa Soykırımı için “prodüksiyon” demesi ve Buça katliamının “düzmece”liğini bu şekilde izah ederek kendini aklayabileceğini zannetmesi akıl alır şey değil.

Ama asıl akıl almaz olan, inanılmaz derecedeki akıl almazlığına rağmen Rus propagandasına itibar edebilmektir.

Buça katliamının üzerine Rusya adına soru işareti koyan koyana.

Soru işaretini geçip “Buça’da izler Kiev’e çıkıyor” diye ünlem koyanlar da var.

Dün Halep’te, evvelki gün Grozni’de sivilleri kitleler halinde katleden hunhar bir devletten değil de iyilik güzellik timsali Polyanna Cumhuriyeti’nden bahsediyoruz sanki!

Ne hikmetse Rusya’ya konduramıyorlar bu zulmü.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu mudur? 15 Nisan 2024 | 4.187 Okunma Ne diyordu David Tonoyan? 25 Mart 2024 | 935 Okunma Nüfusumuz erimeye yüz tutarken 12 Şubat 2024 | 916 Okunma Amerika Bölünmüş Devletleri 29 Ocak 2024 | 1.460 Okunma Fahreddin Paşa Sokağı 01 Ocak 2024 | 1.024 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar