‘Bu Suriyeliler niye cephede değil?’

Eli silah tutan -tutabilecek durumda olan- Suriyelilerin Türkiye’de ne işi varmış! Niye ülkelerinde kalıp savaşmamışlarmış! Dönsünlermiş, savaşsınlarmış! Pardon; hangi orduda? Esed’in ordusunda...

Eli silah tutan -tutabilecek durumda olan- Suriyelilerin Türkiye’de ne işi varmış! Niye ülkelerinde kalıp savaşmamışlarmış! Dönsünlermiş, savaşsınlarmış!

Pardon; hangi orduda?

Esed’in ordusunda mı?

Halep’te, Doğu Guta’da katliam yapanların içinde yer almadıkları için mi suçlanıyor bu kardeşlerimiz?

Esed rejimi ve müttefikleri tarafından bombalanan şehirlerden kaçıp Türkiye’ye sığınan muhacirler o rejime muhaliftir; öyle olmasalardı Türkiye yerine Esed rejiminin kontrolündeki sakin şehirlere hicret ederlerdi.

Demek ki “Esed’in ordusunda savaşsınlar” demek mantıklı değil.

“Hür Suriye Ordusu’nda savaşsınlar” demenin mantığı ise şartlara bağlı.

Bunun için gereken şartlar halihazırda mevcut değil.

Türkiye’deki üç veya üç buçuk milyon Suriyeli muhacirin 1 milyonu eli silah tutan erkek diyelim…

Bunların sadece onda birinin, 100 bin kişinin şimdi “Biz hazırız, Suriye’de rejime karşı savaşmak istiyoruz” dediğini ve Fırat Kalkanı ile Zeytin Dalı bölgeleri sathındaki muhtelif Hür Ordu birliklerine müracaat ettiğini var sayalım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu mudur? 15 Nisan 2024 | 4.179 Okunma Ne diyordu David Tonoyan? 25 Mart 2024 | 933 Okunma Nüfusumuz erimeye yüz tutarken 12 Şubat 2024 | 913 Okunma Amerika Bölünmüş Devletleri 29 Ocak 2024 | 1.460 Okunma Fahreddin Paşa Sokağı 01 Ocak 2024 | 1.024 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar