Bir barış elçisinin akıbeti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bir daha çözüm süreci falan beklemeyin, geçti o iş” dedi; ama bu işler hiç belli olmaz. PKK’nın beli kırıldığında bile -terörün...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bir daha çözüm süreci falan beklemeyin, geçti o iş” dedi; ama bu işler hiç belli olmaz.

PKK’nın beli kırıldığında bile -terörün düşük yoğunlukla da olsa bir müddet daha devam etmemesi, yeni can kayıplarının yaşanmaması için- eksisinden farklı şartlarda ve farklı mahiyette bir çözüm sürecine ihtiyaç duyulabilir.

O takdirde arabuluculara da ihtiyaç duyulacaktır, daha evvel olduğu gibi.

Dikkat!

Daha evvel arabuluculuk yapmış olan Sırrı Süreyya Önder’in akıbeti, bu yeni çözüm sürecinin potansiyel arabulucuları üzerinde caydırıcı bir etki yapabilir.

***

HDP’li Sırrı Süreyya Önder, AK Parti iktidarının başlattığı çözüm sürecinin en önemli aktörlerindendi.

Hükümetten (Erdoğan dahil) itibar görüyor, devlet tarafından el üstünde tutuluyordu.

Ankara ile “İmralı” ve “Kandil” arasında mekik dokudu; silahların susması, şiddetin sona ermesi ve bu sonun kalıcı olması için canla başla çalıştı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu mudur? 15 Nisan 2024 | 4.187 Okunma Ne diyordu David Tonoyan? 25 Mart 2024 | 935 Okunma Nüfusumuz erimeye yüz tutarken 12 Şubat 2024 | 916 Okunma Amerika Bölünmüş Devletleri 29 Ocak 2024 | 1.460 Okunma Fahreddin Paşa Sokağı 01 Ocak 2024 | 1.024 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar