Alarm zilleri

Suriyeli muhacirlerdeki suç işleme oranı (%0. 8), Türkiye ortalamasının (%2. 5) üçte birinden daha az. Buna rağmen onlara olağan şüpheli nazarıyla bakılabiliyor.

Gün geçmiyor ki ‘Suriyeliler yaptı’ denen bir fenalığın Suriyelilerle alakasızlığı ortaya çıkmasın; ama böyle işte: “Vurun Suriyelilere!”

Geçen gün Adana’da 11 yaşındaki bir çocuğun bir Suriyeli tarafından taciz edildiği iddiası üzerine Suriyeliler yine külliyen hedef gösterildi ve Dumlupınar mahallesinde ikamet eden muhacirler saldırıya uğradı.

Muhacirlere ait birçok ev ve işyeri tahrip edildi.

3 kişi yaralandı.

Yaralıların durumunun ağır olduğu bildiriliyor.

***

Haksöz Haber’e göre, saldırılardan hemen önce üç arabayla mahalleye gelen bazı kimselerin buradaki bir grup gence para dağıttığına dair bir iddia var.

Bu iddia doğruysa, ‘Suriyeli bir ırz düşmanı, küçük bir çocuğu taciz etti’ tezviratını yayanlar ve saldırıları başlatanlar o gençler olmalı.

Üzerine ciddiyetle gidilmesi gereken bir iddia; provokasyonun organizatörleri ve parayla tutulan o çakallar bulunup tutuklanmalı, yargılanıp ağır cezalara çarptırılmalı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ne diyordu David Tonoyan? 25 Mart 2024 | 923 Okunma Nüfusumuz erimeye yüz tutarken 12 Şubat 2024 | 907 Okunma Amerika Bölünmüş Devletleri 29 Ocak 2024 | 1.458 Okunma Fahreddin Paşa Sokağı 01 Ocak 2024 | 1.019 Okunma Karabağ’da öyle Gazze’de böyle 11 Aralık 2023 | 1.036 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar