Muhalefet hukuku istismar ediyor

İlk Emin Pazarcı gündeme getirmişti. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, İmamoğlu ve CHP hakkındaki 254 haberin yayından kaldırılması için mahkemeye başvurmuş....

İlk Emin Pazarcı gündeme getirmişti. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, İmamoğlu ve CHP hakkındaki 254 haberin yayından kaldırılması için mahkemeye başvurmuş. Mahkeme de “seri üretim” bir karar vererek bu haberleri sansürlemiş.

CHP’nin ve kararı veren hakimin basın özgürlüğü anlayışı gerçekten göz yaşartıcı. İnsan “bir de iktidarda olsalar kim bilir neler yaparlar” demeden edemiyor!

Ama durun, daha acayip bir şey var. Kararı veren mahkeme Bodrum’da. Ankara’da veya İstanbul’daki bir adliyenin bodrumundan söz etmiyorum. Muğla’nın ilçesi Bodrum’u söylüyorum. Yani şöyle: Gazeteler İstanbul ve Ankara’da. İmamoğlu İstanbul’da. CHP Genel Merkezi Ankara’da. Özgür Karabat İstanbul vekili ve Ankara’da. Ama dava Bodrum 2. Asliye Hukuk Mahkemesine açılmış!

Buram buram tezgah kokusunu almak için çok iyi burnunuzun olmasına gerek yok. FETÖ severdi böyle işleri. Kendisine bağlı hakim neredeyse dosyaları oraya toplar seri üretim kararlar çıkartırdı. Koskoca siyasi partilerin kongrelerine bile bu şekilde müdahale etmişlerdi. “Taşımalı sistem” dava takibi!

Pazarcı gündeme getirdikten sonra HSYK olaya müdahale etti, soruşturma başlattı. Güzel gelişme ama, bu tip hukuk skandallarını o kadar sık duyar olduk ki hangi birine nasıl yetişeceğiz, HSYK hangisini düzeltecek inanın bilemiyoruz.

Çünkü bu olayda, tüm bu anlattıklarımdan çok daha feci bir başka detay var. Emin Pazarcı konuyu gündeme getirince ne olmuş biliyor musunuz? Davayı takip eden, yani gayet şaibeli bir süreçle 254 habere sansür kararı çıkartan avukat, Emin Bey’i aramış. Ortak tanıdık isimlerini sayarak, ben de Ülkü Ocaklıyım falan diyerek deyim yerinde ise yılışıklık yapmaya kalkmış. Emin Ağabey’i tanıyanlar tahmin edebilir, avukat hak ettiği cevabı almış ve telefonu kapatmak zorunda kalmış.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sinan Ateş cinayetinde tuhaf gelişmeler 08 Mayıs 2024 | 4.617 Okunma AK Parti’ye verilen akıllar ve sıvışanlar 06 Mayıs 2024 | 2.784 Okunma Kadınları da toplatacak mısın vali bey? 03 Mayıs 2024 | 3.222 Okunma Abdullah Gül’ün çakarlıları 01 Mayıs 2024 | 3.986 Okunma Atatürk tüccarlığı 26 Nisan 2024 | 3.355 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar