Milletvekili borsası

İYİ Parti kurucusu Musa Ertugan, Meral Akşener,’in 3 milyon dolara vekillik sattığına dair bazı yazışmalar paylaştı. İddiaya göre, Meral Hanım’dan koltuk satın alan kişi, Ülkücü Fırat...

İYİ Parti kurucusu Musa Ertugan, Meral Akşener,’in 3 milyon dolara vekillik sattığına dair bazı yazışmalar paylaştı. İddiaya göre, Meral Hanım’dan koltuk satın alan kişi, Ülkücü Fırat Çakıroğlu’nun katiline burs veren şaibeli bir müteahhit. Daha ilginç olanı ise “İmamoğlu’nun adamıdır” denilmesi.

İşin aslı nedir henüz bilmiyoruz ama, İyi Parti kulislerinde bu konu, “herkesin bildiği bir sır” olarak niteleniyor.

Siyasi partilerin bağış alması yasak değil, milletvekili adaylarının kampanyaları için para harcamaları da yasak değil. Ama hepsinin kuralları var. Bahse konu rakam çok büyük bir meblağ. Maliye’nin ve MASAK’ın Ertugan’ın sözlerini ihbar kabul edip inceleme başlatması gerekir.

İşin etik boyutu ise tam bir rezalet. Birincisi para ile ilgili kısım. Hayatını işini büyütmek ve para kazanmak üzerine kurmuş -ki bu da ayıp değil- bir iş adamı, milletvekilliği makamından ne bekler ki neredeyse 100 milyon lirayı o koltuğa yatırır?

İkincisi ve daha vahimi, Ülkücü Fırat Çakıroğlu’nu öldüren bir PKK’lıya burs veren kişi, ülkücülerin oyları ile artık TBMM’de.

Çeşme’deki özel bir plaj, bazı hanımları şişman oldukları gerekçesi ile içeri almamış. Kızlarımızdan biri haklı olarak isyan ediyor: “Biiç’te badi şeyming’e uğradık. Dior’un, Lui Vuton’un biiçinde bile böyle şey görmedim. Stori atacağım diye, hepi haur’da video çekeceğim diye gittiğinize değmez.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP iktidarı için darbe planı 17 Mayıs 2024 | 2.574 Okunma Bir tuhaf darbe teşebbüsü! 15 Mayıs 2024 | 5.419 Okunma CHP övgüleri kabak tadı verdi 13 Mayıs 2024 | 2.055 Okunma Soylu için yapmamıştık, bari Filistin için yapalım 10 Mayıs 2024 | 2.387 Okunma Sinan Ateş cinayetinde tuhaf gelişmeler 08 Mayıs 2024 | 5.477 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar