Katil Avrupa

Yunanistan kıyılarında batan göçmen teknesinde 600’den fazla insan yaşamını yitirdi. Ölenlerin en az 100’ü çocuk.Muhtemelen yakın tarihin en büyük toplu cinayeti ile karşı karşıyayız....

Yunanistan kıyılarında batan göçmen teknesinde 600’den fazla insan yaşamını yitirdi. Ölenlerin en az 100’ü çocuk.
Muhtemelen yakın tarihin en büyük toplu cinayeti ile karşı karşıyayız. Sözde “medeniyetin beşiği” Avrupa ise kıyılarında yaşanan olayı görmezden geliyor, hiçbir şey olmamış gibi havaya bakıp ıslık çalıyor!
Çünkü insanları Avrupa’ya sokmamak için geliştirdikleri Frontex sisteminin sorgulanmasını, Frontex’de kiralık katil rolü verdikleri Yunanistan’ın eleştirilmesini istemiyorlar.

MÜSLÜMAN OLDUKLARI
İÇİN ÖLDÜRÜLDÜLER Yunan hükümeti de olayın detayları hakkında sessizliğini koruyor. Sahil güvenlik ile batan tekne arasındaki konuşmalar ve video görüntüleri basınla paylaşılmıyor. Yunan botları mülteci teknesine tam olarak ne yaptı bilinmiyor.
Teknenin batışı ile ilk temas arasında 15 saat var. Bu sürede Yunan ordusu, mültecileri kurtaracak tüm tedbiri alabilecekken, hiçbir önlem almamış. Çünkü odaklandıkları şey insan yaşamı değil, Müslüman göçmenlerin “kutsal Avrupa” topraklarına ayak basmaması! Yunan meslektaşımız Anda Psarra açıkça yüzlerine vuruyor: “Ölmelerine göz yumduk, çünkü Müslümanlardı.”
İlk başta gizlenen konulardan biri, batan teknenin Yunan botu tarafından çekildiğiydi. Sonradan ortaya çıkan bu bilgi, cinayete dair önemli bir ipucu veriyor. Saate sadece 5 deniz mili ile gidebilen tıka basa dolu teknenin sahil güvenlik tarafından emniyete alınmadan çekildiği, tekneler arasındaki hız farkının faciaya sebep olduğu söyleniyor.
Konunun uzmanı Yasonas Apostolapulos şöyle diyor: “Bu durumdaki bir tekneyi bağlayıp &cced...
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Gazeteciler ve geziler… 20 Mayıs 2024 | 14 Okunma CHP iktidarı için darbe planı 17 Mayıs 2024 | 2.946 Okunma Bir tuhaf darbe teşebbüsü! 15 Mayıs 2024 | 5.434 Okunma CHP övgüleri kabak tadı verdi 13 Mayıs 2024 | 2.056 Okunma Soylu için yapmamıştık, bari Filistin için yapalım 10 Mayıs 2024 | 2.388 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar