Ebrar, Danilo, Farage

Son yazımı henüz gazeteye göndermiştim ki Kadın Voleybol Milli Takımımızı memlekete getiren uçaktaki kutlama anonsunun görüntüleri geldi. THY pilotu, milli takıma yakışır güzellikte bir anons...

Son yazımı henüz gazeteye göndermiştim ki Kadın Voleybol Milli Takımımızı memlekete getiren uçaktaki kutlama anonsunun görüntüleri geldi. THY pilotu, milli takıma yakışır güzellikte bir anons yapıyor, yolculardan alkış kopuyor.

İşte arzu ettiğimiz görüntü tam olarak bu. Demek ki pilot beyler canları istediğinde gayet de güzel anons yapabiliyorlarmış! Tüm milli sporcularımıza aynı şekilde muamele edilmesini istiyoruz. THY, bu konuyu uçuş protokollerine yapacağı küçük bir ekleme ile çözebilir.

Ancak şu ana kadar konuya dair THY yönetiminden herhangi bir mesaj almadığımı da belirteyim. Dün yazdığım çirkin olay, 1 Temmuz 2023’te Porto-İstanbul seferini yapan uçakta gerçekleşti. Birkaç gün daha bekleyelim. Bakalım THY, milli sporcularımıza yapılan ayıbın üstüne mi gidecek, yoksa “biz milli formaya bakmayız, adam seçeriz” mi diyecek.

Melih Altınok, konuyu en ince noktadan, takım ruhundan yakalamış. Kadın milli voleybol takımımızda 14 oyuncumuz var. Şampiyonluk da bu 14 oyuncunun ve hocalarının ortak başarısı.

Ancak sabah akşam Ebrar adlı oyuncunun cinsel yönelimini ve Türk halkına laf çaktığı Tweet’lerini konuşuyoruz. Ebrar, takım arkadaşlarının başarısını gölgede bırakmak için adeta elinden geleni yapıyor. Sporcuların tabii ki politik fikirleri olur, tabii ki cinsel hayatları olur ama, bu hiçbirimizi ilgilendirmiyor.

Özellikle milli sporcularımız, giydikleri forma ile ülkemizi temsil ediyorlar; biz de onları sadece sporları ile konuşmak istiyoruz. Milli takım, tüm halkı birleştiriyor, politikanın çirkin söylemlerine alet edilmemesi gerekiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP iktidarı için darbe planı 17 Mayıs 2024 | 2.941 Okunma Bir tuhaf darbe teşebbüsü! 15 Mayıs 2024 | 5.433 Okunma CHP övgüleri kabak tadı verdi 13 Mayıs 2024 | 2.056 Okunma Soylu için yapmamıştık, bari Filistin için yapalım 10 Mayıs 2024 | 2.388 Okunma Sinan Ateş cinayetinde tuhaf gelişmeler 08 Mayıs 2024 | 5.479 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar