Demokrasi çetesi, sap gibi ortada…

Filipinler’in başkenti Manila’da binlerce insan hükümetlerinin İsrail’e karşı tutumunu protesto ediyor. BM Genel Kurulu’na gelen insani ateşkes önerisi, ezici bir çoğunlukla kabul edilmiş, Filipinler...

Filipinler’in başkenti Manila’da binlerce insan hükümetlerinin İsrail’e karşı tutumunu protesto ediyor. BM Genel Kurulu’na gelen insani ateşkes önerisi, ezici bir çoğunlukla kabul edilmiş, Filipinler hükümeti oylamada ‘çekimser’ kalmıştı. Binlerce Filipinli işte bu tutuma, hükümetlerinin Gazze’deki insanlık trajedisi karşısında tarafsız kalmasına isyan ediyor.

Filipinler nere, Gazze nere?

Ama söz konusu insanlık olunca mesafeler hiç de önemli olmuyor, hele ki bu çağda! Ajanslar, dünyanın her yerinden sürekli olarak benzer haberleri geçiyor.

Siyonist İsrail ve onun destekçileri yapayalnız kaldılar. Deyim yerinde ise sekiz küsur milyarlık dünyada, sap gibi ortada! Türkiye Cumhurbaşkanı İsrail’e tokat üstüne tokat atıyor, Rusya Devlet Başkanı “bu zulüm karşısında kendime zor hakim oluyorum” diyor, Çin açıkça Filistin’i destekliyor ve konuya bugüne dek hiç olmadığı ölçüde müdahil oluyor….

İsrail’in arkasındakiler ise bildiğiniz ekip. Üç yüz yıldır insan kanı içerek beslenen ne kadar rejim varsa hepsi orada. Siz bunlara dünyanın “demokrasi çetesi” de diyebilirsiniz. Başlarında ABD var, avaneleri ise malum Haçlılar.

Haçlılar deyince ayıp mı oluyor dersiniz? Yok canım, sadece durum tespiti. Koca koca adamlar “kitabımızda böyle yazıyor, Tanrı bize İsrail’i destekleyin diye emrediyor” dediğine göre bizim de onlara Haçlılar dememiz yanlış olmaz herhalde!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Gazeteciler ve geziler… 20 Mayıs 2024 | 14 Okunma CHP iktidarı için darbe planı 17 Mayıs 2024 | 2.946 Okunma Bir tuhaf darbe teşebbüsü! 15 Mayıs 2024 | 5.434 Okunma CHP övgüleri kabak tadı verdi 13 Mayıs 2024 | 2.056 Okunma Soylu için yapmamıştık, bari Filistin için yapalım 10 Mayıs 2024 | 2.388 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar