Türk aşk filmleri neden hastalık hikayesinden öteye gidemiyor?

Haftanın en çok konuşulan filmlerinden ikisini arka arkaya izledim, ne tesadüf ki ikisi de aynı klişe konuya ve zerre inandırıcılığın olmadığı sahnelere sahipti. Türk aşk filmleri neden hastalık...

Haftanın en çok konuşulan filmlerinden ikisini arka arkaya izledim, ne tesadüf ki ikisi de aynı klişe konuya ve zerre inandırıcılığın olmadığı sahnelere sahipti.
Türk aşk filmleri neden hastalık hikayelerinden öteye gidemiyor dedirten filmlerden ilki Sen Yaşamaya Bak; filmde ölümcül hastalığa yakalanan bekar bir anne, 6 yaşındaki çocuğunun geleceğini güvence altına almaya çalışırken o sırada aşkla tanışıyor. İkinci filmimiz 9.75, onda da benzer hikaye karşımıza çıkıyor, bu sefer erkekte tümör çıkıyor ve tam bunu öğrendiğimiz esnada hastalık ve aşkla tanışma hikayesi başlıyor, hepsi bu.
Başrollere ayıp olmasını hiç istemiyorum ama klişeden öteye gidememiş hikayeler ve sahneler.



Sırf başrollerin güzelliği hatırına izlenecek ve zar zor bitirilecek filmler. Ah o kıymetli vaktim diye film bitince sakın kendinize kızmayın.
Hastalıklar elbette hayatımızın bir gerçeği ancak her aşk filminde de ajitasyon için sömürülmemeli....

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Mutluluğu aramak yanlış, en doğrusu gerçekten yaşamak’ 27 Nisan 2024 | 5 Okunma Ödül törenlerindeki meyve ve sebze temasının sonu ne olacak? 21 Nisan 2024 | 27 Okunma Modern dilencilik 21 Nisan 2024 | 101 Okunma Venedik Bienali’nde örnek ateşkes hareketi! 20 Nisan 2024 | 17 Okunma Ödül törenleri mercek altında, cezalar yolda! 14 Nisan 2024 | 155 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar