Sanata yatırımı erkekler değil kadınlar yapıyor

Koleksiyonerlikle ilgili veriler kadın koleksiyonerlerin sayılarının erkeklerden daha az olduğunu gösterse de kadınların daha çok harcama yaptığını ortaya koyuyor. Art Basel ve UBS Küresel Koleksiyonculuk...

Koleksiyonerlikle ilgili veriler kadın koleksiyonerlerin sayılarının erkeklerden daha az olduğunu gösterse de kadınların daha çok harcama yaptığını ortaya koyuyor. Art Basel ve UBS Küresel Koleksiyonculuk Araştırması'nın 2023 yılı raporuna göre; bu yıl kadın koleksiyoncular ortalama 72 bin 500 dolar, erkekler ise 59 bin 400 dolar harcayarak sanata yatırım yaptı.
Bu araştırma, kadın koleksiyonerlerin etkisinin ve gücünün giderek arttığını gözler önüne seriyor. Sanat dünyasındaki cinsiyet dengesizliğinin azalmaya başladığını ve kadınların sanatın evrimindeki önemli oyunculardan biri haline geldiğini vurguluyor.




Sanat, antika ve koleksiyon ürünleri konusunda uzmanlaşmış bir kültür ekonomisti olan Dr. Clare McAndrew tarafından hazırlanan anket, dünyanın dört bir yanındaki 11 önemli bölgeden 2 bin 828 koleksiyonerin katılımıyla gerçekleştirilmiş en büyük anket.
Bu arada kadın koleksiyonerlerin sayısındaki artışa rağmen...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
TikTok’ta Karagül Hanımlar ahlaki çöküşün yansıması 28 Nisan 2024 | 134 Okunma Türklerin Lahey’deki hayatı: Gurbet, gözyaşı ve umut 28 Nisan 2024 | 52 Okunma ‘Mutluluğu aramak yanlış, en doğrusu gerçekten yaşamak’ 27 Nisan 2024 | 49 Okunma Ödül törenlerindeki meyve ve sebze temasının sonu ne olacak? 21 Nisan 2024 | 27 Okunma Modern dilencilik 21 Nisan 2024 | 102 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar