Yeni nesil komedyenler

Bir dönemin efsane işlerinden, 'Çok Güzel Hareketler Bunlar', 10 yıl sonra İstanbul Komedi Festivali'nde sahneye çıkacak, hem de yeni kuşak oyuncularıyla beraber. Bugüne kadar tiyatroya, sinemaya muhteşem oyuncular kazandıran...

Bir dönemin efsane işlerinden, 'Çok Güzel Hareketler Bunlar', 10 yıl sonra İstanbul Komedi Festivali'nde sahneye çıkacak, hem de yeni kuşak oyuncularıyla beraber. Bugüne kadar tiyatroya, sinemaya muhteşem oyuncular kazandıran Türkiye'nin profesyonel anlamda ilk komedi kulübü olan BKM Mutfak, yeni kuşak oyuncular için Yılmaz Erdoğan önderliğinde üç yıldır hummalı bir çalışma içindeydi. İşte o gün geldi çattı. Yılmaz Erdoğan, yeni öğrencileriyle beraber 17 Kasım saat 20.30 BKM'de sizleri bekliyor. Yılmaz Erdoğan fikrini Köyceğiz'de yetiştirdi, İstanbul Komedi festivalinde pişirecek. Çok Güzel Hareketler yeni kuşak ekibinin sahne maceralarını sonrası TV'de de izleyeceğiz. BKM Mutfak ekibi, eminim bu kez de eşsiz mizah ve performanslarıyla, evlerimizin en sevilen misafirleri olacak gibi görünüyor. Nitekim aradan geçen zamana rağmen onları hiç unutmadık, yenilerini ise dört gözle bekliyoruz. Bu arada BKM Mutfak, sinemaya, televizyona ve sahnelere yeni yetenekler kazandırmak için Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) ve Akasya Kültür Merkezi (AKM) ile birlikte Oyunculuk Atölyeleri'ni kurarak yeni bir oluşuma da imza attı. Yılmaz Erdoğan'ın genel sanat yönetmenliğinde başlayacak olan Oyunculuk Atölyeleri'nde Onur Atilla, Taner Rumeli, Bülent Çatar, Gülsüm Alkan'ın da aralarında olduğu birçok tecrübeli eğitmen yeni yetenekleri ortaya çıkarmak için kolları sıvadı.

YILIN YETENEĞİ DOĞU DEMİRKOL
Komedi Festivali'nde, 'Ahlat Ağacı' ve 'Ölümlü Dünya' filmlerindeki performansının yanı sıra stand-up şovuyla da komedinin yükselen yıldızı olan Doğu Demirkol'un gösterisi kaçmaz. Doğu'nun stand-up şovunda 'Ahlat Ağacı' filminde Nuri Bilge Ceylan ile yaşadığı diyaloglar, bir sahne için 195 kilometre yürüdüğünün hikayesi, toplu taşıma anılarından insanların ona verdiği akıllara kadar neler var neler... Hepsi ve daha fazlasını ondan, kahkahalar eşliğinde dinleyebilirsiniz. Doğu kimseye benzemiyor; kendine has şakaları, şivesi ve doğallığı var, o yüzden yılın yeteneği olarak onu konuşmaya devam edeceğiz. Ve Türkiye şanslı ki yeni bir komedyeni daha oldu; hem de Doğu ve Karadeniz bölgelerine turneye gidiyor, komedi Doğu ile ayağınıza geliyor; kaçırmayın. 17 Kasım'da BKM Tiyatro'da.

?ÇOCUKLAR ARTIK KLASİK MÜZİĞİ SEVİYOR
Sonbahar aylarının geleneği haline gelen Tekfen Filar-Mini konserleri, daimi şef Aziz Shokhakimov'un yönetimi, tiyatro yönetmeni Yiğit Sertdemir'in kurgusu ve Tilbe Saran'ın naratörlüğünde iki gün üst üste kapalı gişe izlendi. Ne büyük gurur; çocuklara klasik müziği sevdiren ve kapalı gişe izlenen bir etkinlik. Konsere giden çocuklar; hem klasik müzikle ve enstrümanlarla tanıştı, hem de Tekfen Vakfı'nın desteklediği kurumlara iletilmek üzere getirdikleri oyuncak ve kitapları paylaştı. Bu güzel oluşumu Tekfen Vakfı yönetim kurulu üyesi Dori Kiss şöyle anlatıyor: "Çocuklara konser vermek hep aklımızda vardı. Onlara klasik müzik dinletmek, geleceğin bilinçli dinleyicisinin yaratılmasında bir pay sahibi olmak; bu projedeki öncelikli hedeflerimizdi. Unutmayalım ki çocuklar, annelerinin ninnilerinden başlayarak müzik dinliyorlar, ancak müziği yapanları göremiyorlar. Bu konserle, seslerini bildikleri çalgıları belki de hayatlarında ilk kez hem görüp, hem de duyuyorlar. Dolayısıyla bu konserler onlar için hem eğlenceli, hem de öğretici oluyor. Gönlümüzden geçen ise, Tekfen Filar-Mini'nin bu konserlerini bir gelenek haline getirmek. Bununla beraber her temsilde Çocuk Esirgeme ya da Darüşşafaka gibi bir kurumla da iş birliği yaparak bu kurumlardan da küçük misafirler ağırlıyoruz."

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sanal gerçeklik gözlükleri, depresyondan çıkışın yeni yolu mu? 17 Mart 2024 | 36 Okunma Hayvan dostu belediyeler seçimlerde öncelikli tercih olmalı! 16 Mart 2024 | 19 Okunma New York Post’un Oscar selfie’si batıl inancı 10 Mart 2024 | 54 Okunma Gururla yanlarındayız 10 Mart 2024 | 64 Okunma Kadınlar sadece 8 Mart’ta değil, 365 gün desteklenmeli 09 Mart 2024 | 40 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar