Su bulanmadan durulmaz!

Türkiye, yalnızca terör örgütleri ile değil; onlarla resmen ve alenen iş birliği içinde olan terörist devletlerin de hedefi konumunda. Geçen asrın başlarında da Devlet-i aliye’miz aynı konumdaydı. Bir farkla...

Türkiye, yalnızca terör örgütleri ile değil; onlarla resmen ve alenen iş birliği içinde olan terörist devletlerin de hedefi konumunda.

Geçen asrın başlarında da Devlet-i aliye’miz aynı konumdaydı. Bir farkla ki, o gün, millî birlik ve beraberlik şuuru vardı; bugün ise, bu önemli hasletten ziyadesiyle mahrumuz. O günkü dayanışmamız; devletimizin yıkılıp parçalanmasının akabinde; Kurtuluş Savaşı’nı ve onun da neticesinde yeni devletin oluşumunu temin etmişti.

Bugün Türkiye’nin beyninde bombalar patlatılıyor; içimizdeki hainler, ya bu alçaklıkları alkışlıyor, ya da alenen onların safında yer alıyor. Hâlâ hükümeti veya Cumhurbaşkanını karalama peşindeler.

Her şeyden önce şu önemli hususun tespitinde yarar var: Demokratik görünebilme adına, güvenlik zaafına göz yumulmamalı. Bugün ülkenin başkentinde ve güneydoğusunda meydana gelen terör olayları, dünyanın en demokratik ülkelerinde cereyan etse, bizdeki yol mu takip edilir?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siyasette algı savaşları -2- 08 Mayıs 2024 | 63 Okunma Siyasette algı savaşları -1- 06 Mayıs 2024 | 149 Okunma Seçim analizi -9- 04 Mayıs 2024 | 53 Okunma Seçim analizi -8- 01 Mayıs 2024 | 193 Okunma Seçim analizi -7- 29 Nisan 2024 | 342 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar