Organize işler! -2-

AK Parti iktidarı 13 sene değil, 113 sene sürse ve lakin; hedefleyip gerçekleştiremediği demokratik bir anayasa ile Başkanlık sistemini kuvveden fiile çıkarmadıkça, sürekli olarak akıntıya kürek...

AK Parti iktidarı 13 sene değil, 113 sene sürse ve lakin; hedefleyip gerçekleştiremediği demokratik bir anayasa ile Başkanlık sistemini kuvveden fiile çıkarmadıkça, sürekli olarak akıntıya kürek çekmiş olur.

Başkanlık sisteminin ne denli elzem olduğunu, 7 Haziran seçim sonuçlarından da pekâlâ anlıyoruz. Bakınız, hemen her şey rayında giderken, Türkiye, birdenbire kaosa sürüklendi. İstediğiniz kadar koalisyonları allayıp pullayıp sunmaya çalışın; bizim kuşaklar onun ne menem şey olduğunu pek iyi biliriz.

Koalisyonlardan çok çeken ve bu yüzden bir türlü istikrarı temin edemeyen İtalya; çıkarmış olduğu kanunla, ülkesinde koalisyonu yasakladı. Yüzde 40 ve üstünü alan partiye tek başına iktidar imkânı tanıdı. Bu olmadığı takdirde, en çok oyu alan iki partinin, ikinci tur seçimi ile yine tek parti iktidarını, bu kez yüzde % 50’nin üzerinde bir oyla temin ediyorlar. Tıpkı başkanlık sistemindeki gibi..

Türkiye’deki anti demokratik sisteme bakın; vaktiyle AK Parti, yüzde 34 ile Meclis’in yüzde 65’ini temsil ediyordu. Şimdi ise yüzde 41 almış olmasına rağmen, değil yüzde 65, yüzde 50’yi bile temsil edemiyor! Bize göre, dünkü de yanlıştı, bugünkü de.. Yine bakınız; HDP yüzde 13 ile 80 vekil çıkardı; MHP ise, yüzde 16 küsur ile 80 vekil çıkardı!

Seçim sisteminin bu denli garabetini bilen üst akıl; Yahudi’nin altıncı mafsalını çalıştırarak; yeniden organize işlere girişti! Bunların başında Doğu’da ve Güney Doğu’da en büyük Kürt partisi olan AK Parti’den; Kürtlerin kahir ekseriyetini kopardı. CHP muhitlerinden külliyetli miktarda oy devşirdi. İç ve dış mahut medya eliyle de Demirtaş’ı parlattı. Hepsinden önemlisi, tüm muhalif kesimleri birbirine kenetleyip, AK Parti ve Tayyip Erdoğan karşıtlığında birleştirdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siyasette algı savaşları -3- 11 Mayıs 2024 | 58 Okunma Siyasette algı savaşları -2- 08 Mayıs 2024 | 67 Okunma Siyasette algı savaşları -1- 06 Mayıs 2024 | 162 Okunma Seçim analizi -9- 04 Mayıs 2024 | 53 Okunma Seçim analizi -8- 01 Mayıs 2024 | 193 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar