Kültürel savaş!

Sevgili kardeşim Osman Ataman’la birlikte yönetiminde bulunduğumuz Bab-ı Ali Toplantıları’nın geçen haftaki konuğu Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş idi.  Sayın Bakan, Sayın...

Sevgili kardeşim Osman Ataman’la birlikte yönetiminde bulunduğumuz Bab-ı Ali Toplantıları’nın geçen haftaki konuğu Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş idi. 

Sayın Bakan, Sayın Cumhurbaşkanı ile Sudan-Çad ve Tunus ülkelerini kapsayan Afrika ziyaretlerinin akabinde ayağının tozuyla toplantımıza geldi. Kültür ve turizmde çiçeği burnunda (5-6 aylık) bir bakan olmasına karşın, Kurtulmuş Hoca’daki birikim ve doluluk; mahut bakanlıkta hasreti çekilen kişi özelliğini her bakımdan aksettirdi.

Asil olmayan Napolyon’un, “O halde asalet, benden başlasın!” demesi gibi, milletler için kültürü, bugünden başlatamazsınız. Milletçe dününüz varsa, yarınlarınız olabilir. Tarih süzgecinden imbiklenmiş bir kültür hamuleniz (yük-yarınlara taşınan) yoksa milletçe geleceğiniz karanlık demektir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siyasette algı savaşları -2- 08 Mayıs 2024 | 64 Okunma Siyasette algı savaşları -1- 06 Mayıs 2024 | 149 Okunma Seçim analizi -9- 04 Mayıs 2024 | 53 Okunma Seçim analizi -8- 01 Mayıs 2024 | 193 Okunma Seçim analizi -7- 29 Nisan 2024 | 342 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar