Akıllar tatilde! -2-

1983 yılından beri, terörle; ‘düşük yoğunluklu savaş’ denebilecek bir şekilde boğuşuyoruz. Devlet ve millet olarak çok acı tecrübeler edindik. Ülke olarak bizi karıştıran...

1983 yılından beri, terörle; ‘düşük yoğunluklu savaş’ denebilecek bir şekilde boğuşuyoruz. Devlet ve millet olarak çok acı tecrübeler edindik. Ülke olarak bizi karıştıran dışarısı ama; içimizdeki uzantılarını kullanarak emellerini gerçekleştirmek istiyorlar.

Onlara göre, Türkiye’nin yumuşak karnı olan meseleleri belli; bunları dosyalayıp rafa kaldırmışlar. Zamanı gelince, birer birer indiriyorlar. Seçim öncesi dönemler, bu işlerin tam zamanıdır. Otuz seneyi aşkındır TÜRK-KÜRT dosyasını icra ettiler; başaramadılar.

Neticede; çözüm sürecinin iyi gittiğini gördüklerinde; derhal başka bir dosyayı indirdiler. Şu an indirdikleri ve üzerinde; çeşitli terör eylemleri ile çalıştıkları dosya Alevi-Sünni çatışması çıkarmaktır.

Sovyetlerin yıkılışından sonra, Komünizm tehlike olmaktan çıkmış; onun yerini İslam almıştı. Üst akılların hedefindeki düşman, İslamiyet ve İslam ülkeleridir. Aynı dosyayı (Sünni-Alevi çatışması) İslam coğrafyasında (Orta Doğu) açtılar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siyasette algı savaşları -3- 11 Mayıs 2024 | 58 Okunma Siyasette algı savaşları -2- 08 Mayıs 2024 | 67 Okunma Siyasette algı savaşları -1- 06 Mayıs 2024 | 162 Okunma Seçim analizi -9- 04 Mayıs 2024 | 53 Okunma Seçim analizi -8- 01 Mayıs 2024 | 193 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar