ABD’nin tehlikeli oyunu!

Vaktiyle Orta-Doğu’da İngiliz’in gizli yaptığını, bugün, ABD alenen sergiliyor.Bunun da yegâne sebebi; dünya kümesinde var olan beş horozun en güçlüsü kendisini görmesidir. Bundan dolayı da...

Vaktiyle Orta-Doğu’da İngiliz’in gizli yaptığını, bugün, ABD alenen sergiliyor.
Bunun da yegâne sebebi; dünya kümesinde var olan beş horozun en güçlüsü kendisini görmesidir. Bundan dolayı da fincancı katırlarını ürkütmekte bir beis görmüyor. 
Ne dost tanıyor, ne müttefik…
BM’nin de, NATO’nun da kahyası olarak kendini görüyor; içinde yer aldığı tüm uluslar arası örgütleri, kendi tasarrufunda biliyor ve fütursuzca kullanmaya çalışıyor.
ABD, NATO’da güya Türkiye’nin müttefiki; her hangi birisine bir saldırı durumunda; ortak düşmana karşı omuz omuza dövüşmeleri gerekir değil mi? 
Birlik olup, omuz omuza çarpışmak şöyle dursun; NATO ile içimize girip, Türkiye’yi içeriden çökertmenin hesapları içinde ABD!..
Dün bürokratik vesayet, bugün FETÖ şeklinde; kılcallarımıza girip kardeşi kardeşe düşman edip; acımasız şekilde bizi, birbirimize düşürüp kırdırdılar. 
Onca askeri darbelerin arkasında, dost ve müttefik bildiğimiz bu ABD var! 
Seneler senesi emek verip yetiştirdiğimiz ve askerimizi emanet ettiğimiz subaylarımızı devşirip kendi saflarına aldılar; NATO’daki subaylarımızın (!) ilticalarını kabul edip bize karşı kullanıyorlar!
Suriye’de, Irak’ta Türkiye’nin savaş halinde olduğu düşman terör örgütleri ile iş birliği yapıp, onları silahlandırıyor ve sözde DAEŞ’a, gerçekte ise bize karşı kullanıyor! 
Terör örgütlerini Türkiye’ye tercih ediyor!
Türkiye erken davranıp, Fırat Kalkanı Harekatı’nı yapmasaydı; tıpkı kuzey Irak’ta oluşturan Kürt devleti gibi; Suriye’nin kuzeyinde de bir Kürt devleti meydana getireceklerdi. Bu tehlike halen de geçmiş değil; bu yüzden, 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siyasette algı savaşları -3- 11 Mayıs 2024 | 62 Okunma Siyasette algı savaşları -2- 08 Mayıs 2024 | 67 Okunma Siyasette algı savaşları -1- 06 Mayıs 2024 | 162 Okunma Seçim analizi -9- 04 Mayıs 2024 | 53 Okunma Seçim analizi -8- 01 Mayıs 2024 | 193 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar